«Οι δήμοι δεν θα χάσουν τα έσοδα τους από την δημοτική αστυνομία»

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε στα σενάρια που θέλουν να χάνουν τα έσοδά τους λόγω της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ο Γιάννης Μιχελάκης επαναλαμβάνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτικών αστυνομικών θα απορροφηθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

“Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι μύθοι που αναπτύχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δεν ισχύουν. Οι Δήμοι δεν θα χάσουν τα έσοδα που έφερνε η Δημοτική Αστυνομία τα οποία θα συνεχίσουν να βεβαιώνονται και να εισπράττονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνάμε ότι ορισμένες από τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας θα παραμείνουν στους δήμους και θα ασκούνται από ένα ποσοστό 10% των δημοτικών αστυνομικών που θα παραμείνει, καθώς επίσης από μετακινήσεις άλλων υπαλλήλων προερχόμενων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό.

Οι περισσότεροι από τους δημοτικούς αστυνομικούς θα ενταχθούν στην ειδική υπηρεσία της ΕΛΑΣ που συγκροτείται για την ασφάλεια και την τάξη στις γειτονιές των πόλεων. Κάποιοι άλλοι θα καλύψουν ανάγκες σε κενές θέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων. Η αξιολόγηση θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια που θα αφορούν στη μόρφωση και θα ακολουθηθούν διαδικασίες ΑΣΕΠ. Παράλληλα έχουν υιοθετηθεί συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια για όσους ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Ακόμη έχουν προβλεφθεί και κριτήρια με βάση τα προσόντα. Αυτά προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο και αυτά θα γίνουν

Σχετικά άρθρα