Επανέρχεται offline λειτουργία στους Google Maps για Android

Η Google ετοίμασε ένα νέο update της εφαρμογής των χαρτών της για Android, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να σώζουν στη συσκευή τους τοπικούς χάρτες για χρήση όταν δεν είναι συνδεδεμένοι στο Internet.

Σε δημοσίευσή της στο Google+ η εταιρεία ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι προγραμματιστές της εργάζονταν ακατάπαυστα για να ετοιμάσουν το συντομότερο δυνατό τη νέα έκδοση των Google Maps για Android, κάτι που κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη έκδοση που προκάλεσε την κατακραυγή των χρηστών.

Η χρηστικότητα δεν είναι αντίστοιχη με τους προϋπάρχοντες offline χάρτες, αλλά μπορείτε να σώσετε διαδοχικές περιοχές ώστε να έχετε στη συσκευή σας αποθηκευμένη μία ευρύτερη περιοχή.

Η εφαρμογή θα ενημερωθεί αυτόματα μόλις είναι διαθέσιμη η ενημέρωσή της που ενσωματώνει τη σχετική λειτουργία. Οι ενημερώσεις ξεκίνησαν ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο και παρέχονται σταδιακά, όπως συμβαίνει πάντα.

Όσον αφορά στις πληροφορίες γεωγραφικού πλάτους, από την εταιρεία έχουν ανακοινώσει πως η σχετική υπηρεσία σταματά στις 9 Αυγούστου και θα ανακοινώσουν κατόπιν πώς σκοπεύουν να κινηθούν σχετικά.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα