Ο καταμερισμός της νέας Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον καταμερισμό των τομέων ευθύνης στα μέλη της, ενώ σήμερα και αύριο ο Γραμματέας Δημήτρης Βίτσας θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το κάθε στέλεχος ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Τάσος Κορωνάκης αναμένεται να αναλάβει υπεύθυνος Οργανωτικού, με αυξημένες αρμοδιότητες, ενώ ο Ανδρέας Καρίτζης υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και ενημέρωσης. Με δεδομένο ότι ο Πάνος Σκουρλέτης θα παραμείνει υπεύθυνος Τύπου, οι βασικές αρμοδιότητες δείχνουν να περνούν στα χέρια της γενιάς και των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αναβαθμισμένος θα είναι και ο ρόλος του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει πλέον και την ευθύνη της δημόσιας διοίκησης.

Για ένα χρόνο

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Δημήτρης Στρατούλης έμειναν εκτός Γραμματείας, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για το εάν οι αποφάσεις θα λαμβάνονται πράγματι στο συγκεκριμένο όργανο ή οι πλέον κρίσιμες θα λαμβάνονται εκτός αυτού, σε παρασκηνιακές επαφές του Αλέξη Τσίπρα. Η θητεία της Πολιτικής Γραμματείας, άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε και συμφωνήθηκε, θα είναι για ένα χρόνο, το αργότερο δηλαδή έως τις ευρωεκλογές.

Οι φιλοδοξίες

Φιλοδοξία του Γραμματέα Δημήτρη Βίτσα, πάντως, είναι η νέα Γραμματεία να λειτουργήσει ως το μόνο και κυρίαρχο όργανο του κόμματος. Να συνεδριάζει τακτικά κάθε εβδομάδα, μια φορά το μήνα να συνεδριάζει από κοινού με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ όταν στο Προεδρείο της ΚΟ συζητούνται ευρύτερα θέματα, θα συμμετάσχει και ο Γραμματέας του κόμματος.

Πρώτος ο Π. Σκουρλέτης

Στην εκλογή της νέας Γραμματείας της ΚΕ πρώτευσε ο υπεύθυνος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, που πρωτοοργανώθηκε στην Αριστερά και συγκεκριμένα στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος από μαθητής, το 1978. Το 1979 τον βρήκε στις καταλήψεις για την κατάργηση του ν. 815, ενώ ανέπτυξε δράση στο φοιτητικό σύλλογο της Βιομηχανικής Πειραιά. Στη διάσπαση της ανανεωτικής αριστεράς ακολούθησε τον Γιάννη Μπανιά στο ΚΚΕ εσωτ.-Ανανεωτική Αριστερά, ενώ αργότερα, το 1990 μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Στέλιο Παππά και τον Βασίλη Κωτούλα εντάχθηκε στο Γραφείο Τύπου, του οποίου ανέλαβε και την ευθύνη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Σχετικά άρθρα