Στη σύνταξη έως και 15 έτη νωρίτερα

Ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης οι οποίες “κατεβάζουν” ως και 15 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μπορούν να κατοχυρώσουν με την εξαγορά πλασματικών ετών περίπου 1,1 εκατ. ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι αναγνωρίσεις αφορούν σε όσους κατοχυρώνουν ή θεμελιώνουν με την εξαγορά πλασματικών ετών τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από την 1η/1/2011 και μετά με βασική προϋπόθεση να έχουν τη χρονιά αυτή τουλάχιστον 12 έτη (ή 3.600 ημέρες) ασφάλισης (κανονικής ή προαιρετικής) και να ανήκουν σε κατηγορία ασφαλισμένων για τους οποίους έχουν αυξηθεί είτε τα όρια ηλικίας είτε τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πλειονότητα όσων πρωτοκόλλησαν ένσημα μέχρι το 1992. Ανάλογα, δε, με τα χρόνια που θέλει να εξαγοράσει κανείς και σε συνάρτηση με το ποσό που μπορεί να διαθέσει, η συνταξιοδότηση με πλασματικά έτη είναι η μόνη επιλογή που έχουν άνδρες και γυναίκες για να κλειδώσουν πλήρη σύνταξη στα 60, στα 55, ακόμη και στα 52, ανεξάρτητα από το αν έχουν αυξηθεί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67. Κερδίζουν δηλαδή ως και 15 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη!

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου

Σχετικά άρθρα