Ειδοποιητήρια απόλυσης για 2.500 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων

15 Ιουλίου 2013


Οριστικοποιείται σήμερα Δευτέρα η λίστα με τα ονόματα των 2.500 καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις λίστες με τα ονόματά τους και ζητά πρόσθετα στοιχεία (σ.σ.: εξαιρέσεις) προκειμένου να καταρτιστεί ο τελικός πίνακας. Οπότε, σύμφωνα με το Εθνος, όλοι οι καθηγητές προσέρχονται τη Δευτέρα στις διευθύνσεις προκειμένου να συμπληρώσουν τα σχετικά στοιχεία, ώστε μέχρι τις 6 μ.μ. να επιστραφούν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας προχωρεί όλες τις ενέργειες ώστε τον Σεπτέμβριο να γίνουν και οι υποχρεωτικές μετατάξεις 5.000 καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας κ.ά.

Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι, οι συνυπηρετούντες και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι κανένα επαγγελματικό λύκειο δεν θα κλείσει και ότι οι ειδικότητες που καταργούνται θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ