Το κατοχικό δάνειο να πάει στο... Ελληνικό!

19 Ιουλίου 2013


Τα χρήματα από το κατοχικό δάνειο να «επενδυθούν» είτε πλήρως ή μερικώς στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, προτείνει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζημαρκάκης στην επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον τρόπο αυτό θα στηριχθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρεται επίσης στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος για το θέμα και επισημαίνει ότι «η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να κλείσει τουλάχιστον το θέμα του κατοχικού δανείου», καθώς, όπως εκτιμά, «όλοι έχουν επίγνωση ότι αν δεν πραγματοποιηθεί αποπληρωμή, το ζήτημα δεν μπορεί να κλείσει».

Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής αναγνωρίζει την σημερινή συγκυρία ως ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη. «Υπάρχουν περιθώρια εξεύρεσης λύσης, η οποία και θα συμβάλει στη βελτίωση των γερμανο-ελληνικών σχέσεων, στην ιστορική δικαίωση του ελληνικού λαού και στην ανάταξη της χώρας», τονίζει.

Πηγή: ProtoThema.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ