Πρόβα τζενεράλε ενόψει Ουάσινγκτον

22 Ιουλίου 2013
Τα μηνύματα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα μετέφερε στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μερικές ημέρες πριν από την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον για την πρώτη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Τζακ Λιου εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ παρουσίασε, διακριτικά, την άλλη «συνταγή» που πρεσβεύουν οι ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον προκρίνει την ανάπτυξη και τη δημιουργία των θέσεων εργασίας για την έξοδο από την κρίση και τάσσεται κατά της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής που οδηγεί σε σφοδρή ύφεση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα απέκτησε έναν μεγάλο σύμμαχο στη μάχη υπέρ της ανάπτυξης, καθώς στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι η λιτότητα που επέβαλε το Βερολίνο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου δεν είναι η απάντηση στην κρίση και η συνταγή της Ε.Ε. έχει αποτύχει στην πράξη. Σε αυτή τη φάση βέβαια η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους της και απαιτεί στενή συνεργασία από την Ευρώπη για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων.Πηγή: www.real.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +25267+3163 - adTechUnit 9
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O φόβος για το μέλλον
Κανένας μας δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει...
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...