"Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ τον κατάστρεψε"…

Για το πόσο καταστροφική ήταν η σχέση του Ρίτσαρντ Μπάρτον με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ μίλησε για πρώτη φορά στενός φίλος του.

«Κατά κάποιο τρόπο η Ελίζαμπεθ Τέιλορ -χωρίς να φταίει- ήταν αυτή που έφτιαξε και αυτή που κατέστρεψε τον Μπάρτον. Όντως παντρεμένος μαζί της, άρα και αυτόματα παγκοσμίως γνωστός, αποπλανήθηκε από την δημοσιότητα και την ευκαιρία να βγάλει εύκολα χρήματα κάνοντας ταινίες που δεν απαιτούσαν κάτι ιδιαίτερο από αυτόν. Γιατί να κάνει τον κόπο να αναμετρηθεί με τους δύσκολους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου, όταν ο κινηματογράφος του πρόσφερε έναν πολύ πιο άνετο και προσοδοφόρο τρόπο ζωής». Αυτό δήλωσε ο σινε-κριτικός Μπάρι Νόρμαν, σινε-κριτικός και στενός φίλος του Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Προσθέτοντας, σχετικά με τον ηθοποιό που πήρε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ (αλλά ποτέ δεν κέρδισε) «Έφτασε πολύ κοντά στο να αγγίξει το μεγαλείο της τέχνης του, χωρίς τελικά να τα καταφέρει. Πιστεύω ότι αυτό ήταν κάτι που και ο ίδιος ένοιωθε. Για αυτό και έπινε τόσο πολύ».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο Νόρμαν μιλάει και για το σημείωμα που έστειλε τον Μπάρτον (που τότε ήταν παντρεμένος με δυο κόρες) ο Λόρενς Ολίβιε όταν έγινε γνωστό το ειδύλλιο που είχε με την Τέιλορ (που τότε βρισκόταν στον 4ο γάμο της) στα γυρίσματα του «Κλεοπάτρα» στην Ρώμη.

Συγκεκριμένα ο Ολίβιε του έγραψε «Αγαπητέ αποφάσισε τι θέλεις. Θέλεις να γίνεις ένας μεγάλος ηθοποιός ή να ξέρουν το όνομά σου οι πάντες;». Με τον Μπάρτον να απαντάει «Και τα δυο».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα