Οι Εncardia στο Φεστιβάλ Αθηνών

19 Ιουλίου 2013


Encardia

19-20 Ιουλίου, 21:30

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Από τα χωριά της Κάτω Ιταλίας έρχονται τραγούδια πολυφωνικά, χοροί εκστατικοί και θρύλοι μαγικοί. Αυτή την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου αναζητούν και ερευνούν οι Encardia δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις τοπικές διαλέκτους, κυρίως στα γκρεκάνικα, διάλεκτο ποιητική και τραγουδιστή, που συνδιαλέγεται με κιθάρες, φυσαρμόνικες, ακορντεόν και κρουστά, και χορεύει στους ρυθμούς της ταραντέλας pizzica pizzica.


Ο συνδυασμός του γκρεκάνικου γλωσσικού και μουσικού ιδιώματος με ένα ελληνικό συγκρότημα, που αφορμάται από αυτόν και δημιουργεί πάνω σε αυτόν, βοηθά τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά, να τραγουδήσουν και να περιπλανηθούν στα χωριά της «Μάγκνα Γκρέτσια».Encardia

Βαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι)
Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κιθάρα, κρουστά)
Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο, φωνητικά)
Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι)


Χορογραφία – Επιμέλεια κίνησης – Χορός

Ιωάννα Μήτσικα


Εικονικό περιβάλλον – Φωτισμοί – Video mapping

Στάθης Μήτσιος


Τεχνικός ήχου

Πασχάλης ΚολέντσηςΘεατρικός Οργανισμός Κύπρου

Μενάνδρου, Σαμία


19-20 Ιουλίου, 21:00

Αρχαίο Θέατρο ΕπιδαύρουΆλλ’ εγώ είμαι Σαμία / και εις τον κόσμον ουδεμία / θα υπάρξει εμού ομοία / και εταίρα και τιμία.«Αυθάδη ένεση δροσιάς» χαρακτηρίζει τους εμβόλιμους στίχους του στη Σαμία ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης. Παρεξηγήσεις, εξώγαμα παιδιά και αίσιο τέλος κυριαρχούν στο έργο του Μενάνδρου (342-292 π.Χ.) που ανήκει στη νέα κωμωδία.


Η χρήση της καθαρεύουσας στη μετάφραση παραπέμπει στην Αθήνα των αρχών του 20ού αιώνα και η σκηνοθεσία στο κωμειδύλλιο. Χορός και τραγούδι κυριαρχούν στη φημισμένη παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, που επιστρέφει στην Επίδαυρο και πάλι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στη διανομή.
Μετάφραση

Γιάννης Βαρβέρης


Σκηνοθεσία

Εύης Γαβριηλίδης


Σκηνικά - Κοστούμια

Γιώργος Ζιάκας


Μουσική

Μιχάλης Χριστοδουλίδης


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ