Τα 6 μεγαλύτερα λάθη των γυναικών στο σεξ;

Τα 6 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ και γιατί

Από την επιστημονική ομάδα του Χειρουργού, Ουρολόγου- Ανδρολόγου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη και την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.

Κορίτσια να είστε ειλικρινείς: Όταν η σεξουαλική σας ζωή γίνεται κάπως πληκτική, βγάζετε τον κατάλογο με τα μειονεκτήματα του συντρόφου σας. Οι άνδρες συνήθως δυσκολεύονται να καταλάβουν το γυναικείο σώμα και τι το διεγείρει, κάνοντάς τους εύκολο στόχο όταν πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος επειδή η ικανοποίηση λιγοστεύει. Και σίγουρα, κάνουν και οι ίδιοι αρκετά λάθη στην κρεβατοκάμαρα. Όμως, όπως αποδεικνύεται , σύμφωνα με τους ειδικούς και οι γυναίκες όμως κάνουν τα δικά τους λάθη…

Ιδού λοιπόν  ποια είναι αυτά και τι μπορούμε να κάνουμε για να παίρνουμε την ικανοποίηση που μας αξίζει.

Λάθος 1ο: Οι γυναίκες δεν παίρνουν πρωτοβουλία

Πολλές γυναίκες είναι δέσμιες του καθωσπρεπισμού. Δεν θέλουν να γίνονται φορτικές ή να παίρνουν φόρα από το φόβο να θεωρηθούν επιθετικές. Η έλλειψη πρωτοβουλίας στο σεξ είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Οι πιο πολλοί άνδρες νιώθουν πως αυτοί είναι που παίρνουν πρωτοβουλία συνέχεια, κι αυτό φέρνει μια ανισορροπία στο πάθος της σχέσης.» Γενικά και οι άνδρες θέλουν να τους διεκδικούν όσο το θέλουν κι οι γυναίκες.

«Η προσκόλληση σε ξεπερασμένες ιδέες για το ρόλο των φύλων επίσης περιορίζει την ικανοποίηση στη σεξουαλική μας σχέση» λένε οι ειδικοί. «Παλιότερα υπήρχε η πεποίθηση πως οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για το σεξ όσο οι άνδρες. Πιστεύουμε πως υπάρχουν γυναίκες που ενδιαφέρονται για το σεξ όσο οι άνδρες.»

Καλό είναι να δείχνετε το ενδιαφέρον σας πού και πού. Ο σύντροφός σας θα το εκτιμήσει, κι εσείς μπορεί να πάρετε κι άλλο ένα είδος ικανοποίησης παίρνοντας την ευθύνη για τη σεξουαλική σας εμπειρία, κάτι που οι ειδικοί θεωρούν πως πρέπει οι γυναίκες να κάνουν. Ας μην ξεχνάμε πως η επιθετικότητα και η ορμητική συμπεριφορά μπορεί να «τρομοκρατήσει», όχι η διεκδίκηση…

Λάθος 2ο: Ανησυχούν για την εμφάνισή τους

Αν σκέφτεστε πώς φαίνεστε κατά τη διάρκεια του σεξ σάς σταματά από το να ευχαριστιέστε και χάνετε κάθε ευκαιρία να έρθετε σε οργασμό.

Μη σκέφτεστε λοιπόν το λίπος στην κοιλιά σας ή το μακιγιάζ σας. Συγκεντρωθείτε στην ευχαρίστηση της πράξης. Δώστε άδεια στον εαυτό σας να έρθει σε οργασμό. Οι άνδρες θέλουν οι γυναίκες τους να αφεθούν στο ερωτικό παιχνίδι και αυτό δεν είναι πιθανό αν ανησυχεί για το σώμα της.

Οι άνδρες, σύμφωνα με άλλους ειδικούς, δεν παρατηρούν έτσι κι αλλιώς ούτε τα μισά απ’ αυτά για τα οποία οι γυναίκες έχουν έμμονη ιδέα.

Είναι φοβερό τι δεν παρατηρούν οι άνδρες αν είστε ενθουσιώδης, ενεργητική, ενδιαφέρεστε γι’ αυτούς κι έχετε ευέλικτο μυαλό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει εξήγηση από πλευράς εξέλιξης του είδους για την επιλεκτική παράβλεψη των ελαττωμάτων μας από τους άνδρες. Κατά το Δαρβίνο, οι άνδρες (υποσυνείδητα ασφαλώς) ψάχνουν γυναίκες που θα κάνουν υγιή μωρά. Πριν από εκατομμύρια χρόνια οι άνδρες που έλκυαν γόνιμες γυναίκες κι έκαναν πολλά παιδιά ζούσαν για πολλά χρόνια. Οι υπόλοιποι πέθαιναν. Αν και δεν είναι απαραίτητο στις μέρες μας, αυτός ο πρωτόγονος μηχανισμός επιβίωσης εξακολουθεί να υφίσταται και να μας καθοδηγεί.

Οι άνδρες μοιάζει να έλκονται από γυναίκες που δείχνουν υγιείς, νέες και γόνιμες. Το μήνυμα είναι αντί να νοιάζεστε για το σχήμα της μέσης σας και των γοφών σας, να νοιάζεστε για τα επίπεδα ενέργειάς σας, τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον σας για το σύντροφο σας.

Λάθος 3ο: Θεωρούν πως το σεξ είναι κάτι ευκαιριακό για τον άνδρα

Οι ειδικοί θεωρούν πως πρέπει να απαγκιστρωθούμε από παλιές ιδέες, όπως πως οι γυναίκες δεν είναι σεξουαλικά όντα ή το σεξ είναι μόνο σεξ για τους άνδρες. « Για κάποιους άνδρες το σεξ είναι πολύ σημαντική πράξη. Μη το υποτιμάτε.»

Σχετική έρευνα υποστηρίζει την ιδέα πως και οι άνδρες και οι γυναίκες βρίσκουν τη σεξουαλική εγγύτητα στο πλαίσιο μιας σταθερής σχέσης πολύ πιο ικανοποιητική, ενώ πολυάριθμες έρευνες κάνουν σαφές πως οι άνθρωποι που κάνουν το καλύτερο και το συχνότερο σεξ είναι τα παντρεμένα ζευγάρια. Αυτό λέει πολλά για την ανεπάρκεια του «ευκαιριακού σεξ»».

Σε έρευνα σε φοιτητές πανεπιστημίου που κάνουν σεξ για μια βραδιά, οι αριθμοί δείχνουν πως οι άνδρες είναι εξίσου σοβαροί για το σεξ και τις σχέσεις όσο οι γυναίκες. Πάνω από το 50% των γυναικών και 52% των ανδρών που έκαναν σεξ για μια βραδιά, ανέφεραν πως το έκαναν ελπίζοντας να δημιουργήσουν μια πιο μακροχρόνια σχέση. Το 1/3 το κατάφερε. Ποιο είναι το δίδαγμα;

«Ποτέ μη θεωρείτε πως ένας άνδρας δεν είναι ρομαντικός. Δύο τεράστια λάθη της κουλτούρας μας είναι πως οι γυναίκες δεν είναι σεξουαλικά όντα και οι άνδρες δεν είναι τόσο ρομαντικοί (όσο οι γυναίκες).»

Λάθος 4ο: «Ο άνδρας είναι πάντα έτοιμος για σεξ»

Σίγουρα, τα πιο έφηβα αγόρια είναι έτοιμα και πρόθυμα οποιαδήποτε στιγμή το ζητήσεις, όμως αυτό δεν ισχύει για τους άνδρες. Οι πιέσεις της καθημερινής ζωής, η οικογένεια, η δουλειά, οι λογαριασμοί, μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο του άνδρα. Αυτό εκπλήσσει τις γυναίκες, που συχνά την έλλειψη ενδιαφέροντος του για σεξ την παίρνουν προσωπικά.

Η αντίδραση πολλών γυναικών όταν ο σύντροφός τους τούς λέει πως δεν έχει διάθεση για σεξ; Τις σοκάρει τόσο, που δεν το πιστεύουν. Οι ίδιες γνωρίζουν πως μπορεί να μην ενδιαφέρονται συνέχεια για σεξ αλλά αγαπούν και επιθυμούν ακόμα τον σύντροφο τους. Απλώς όλες οι ώρες δεν είναι οι ίδιες, ενώ όταν δεν νιώθουν καλά ψυχολογικά ή σωματικά, συνήθως δεν έχουν διάθεση για σεξ.  Όμως όταν μια γυναίκα ανακαλύπτει πως εκείνος δε θέλει να κάνει σεξ, τότε νομίζει πως δε την αγαπά πια , δεν τη «θέλει» πια όπως παλιά ή υποπτεύεται ακόμα και  εξωσυντροφική σχέση. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλά δε θέλει να κάνει σεξ τη συγκεκριμένη στιγμή.

 Λάθος 5ο: Η έλλειψη καθοδήγησης

Η ευθύτητα στο σεξ, αυτά που μας αρέσουν κι αυτά που δε μας αρέσουν μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε άβολα, ακόμα και με ένα σύντροφο που είμαστε μαζί πολύ καιρό και κατά τ’ άλλα νιώθουμε αρκετά κοντά του. Όμως μόνο έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.

«Μια γυναίκα πρέπει να πάρει την ευθύνη της σεξουαλικής της επαφής. Κανένας άνδρας δεν μπορεί να φέρει σε οργασμό μια γυναίκα αν η ίδια δεν έχει την ευθύνη της σεξουαλικής στης εμπειρίας. Ακόμα κι ο καλύτερος εραστής δε μπορεί να ξέρει τι χρειάζεται χωρίς η ίδια να του το πει.»

Τα καλά νέα είναι πως οι άνδρες θέλουν πολύ να ευχαριστήσουν τις γυναίκες.

«Αν τους το πείτε με τρόπο που δε μειώνει το εγώ τους, θα το εκτιμήσουν. Μπορείτε για παράδειγμα να αναφέρετε ένα που δε σας αρέσει μαζί με άλλα πέντε πράγματα που σας αρέσουν, γιατί εκείνος ακούει και θα το αντιλήφθητε την επόμενη φορά που θα είστε στο κρεβάτι μαζί του. Οι άνδρες ακούν, ειδικά αν είστε ξεκάθαρες.»

Λάθος 6ο: Ενοχλούνται όταν  εκείνος προτείνει κάτι καινούριο

Όταν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί, είναι φυσικό να θέλει να προσθέσει πράγματα για ποικιλία. Αν ο άνδρας σας θέλει να δοκιμάσει κάτι νέο δε σημαίνει πως είναι δυσαρεστημένος με τη σεξουαλική σας ζωή. Εν συντομία: Μη το παίρνετε προσωπικά.

Όμως είναι σημαντικό να μην ξεφεύγετε από τα όριά σας,

«Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται υποχρεωμένος να κάνει κάτι που δε θέλει στο προσωπικό και ιδιωτικό χώρο της σεξουαλικότητας. Αν ο άνδρας σας σάς ζητήσει κάτι που ξεφεύγει από τα όρια της ηθικής σας, καταστήστε σαφές πως ξεπερνά τα όριά σας κι εξηγήστε του γιατί. Φυσικά κάντε το με όσο ωραιότερο τρόπο μπορείτε. Αν πρόκειται για κάτι που δεν είναι θέμα ηθικής αλλά και πάλι δε θέλετε να κάνετε, ξανά εξηγήστε το γιατί. Αν είναι απλώς κάτι που σας τρομάζει κι αρχικά αισθάνεστε άβολα με αυτό, προσπαθήστε να μην υπερβάλετε σε αντίδραση. Αντίθετα, πείτε του πως  χρειάζεστε χρόνο να το σκεφτείτε.»

Σαφώς το «όχι» είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας όταν δεν βρίσκει ενδιαφέρουσες, δεν συναινεί ή νιώθει ότι προσβάλλεται η γενετήσια αξιοπρέπεια της, ειδικά σε περιπτώσεις που φοβάται ότι απειλείται η σωματική της ακεραιότητα.

 

 

 

Σχετικά άρθρα