Eίναι το χασμουρητό σεξουαλικό κάλεσμα;

Είναι το χασμουρητό ερωτικό; Οι ειδικοί συζητούν για το χασμουρητό

« Η θεωρία της κρυμμένης σεξουαλικότητας στο χασμουρητό».

Από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, του Χειρουργού, Ουρολόγου -Ανδρολόγου κυρίου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη. 

 

 

 

 

 

Όπως τόνισαν και οι ερευνητές, το χασμουρητό είναι μια δραστηριότητα που όλοι γνωρίζουμε, ενώ ο μέσος άνθρωπος θα χασμουρηθεί περί τις 240.000 φορές στη ζωή του. Οι πιο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως χασμουριόμαστε επειδή η εισροή αέρα μας το προκαλεί, στέλνοντας επιπλέον οξυγόνο στον εγκέφαλο.

Οι ειδικοί όμως διαφωνούν με αυτή την ευρέως διαδεδομένη πληροφορία και αντίστοιχα συμφωνούν πως ένα εύρος συναισθηματικών «κουμπιών» θέτουν σε λειτουργία το μηχανισμό του χασμουρητού, ενώ το ενδιαφέρον, το στρες ακόμα και η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να παίξουν ρόλο. Οι επιστήμονες λένε πως πρόκειται για ένα περίπλοκο, σημαντικό φαινόμενο που παραμένει ευρέως μυστήριο και χαρακτηριστικά  λένε πως «Μπορούμε να στείλουμε τον άνθρωπο στο φεγγάρι αλλά δε μπορούμε να εξηγήσουμε μια από τις πιο συνηθισμένες πράξεις.»

Στη θεωρία τους κάποιες μορφές χασμουρητού στέλνουν ένα ερωτικό υποσυνείδητο μήνυμα. Ασφαλώς κανείς δε ξέρει σίγουρα, όμως ενδεχομένως αυτή η πληροφορία να μας κάνει να δούμε με άλλο μάτι κάποιον την επόμενη φορά που θα τεντωθεί και θα χασμουρηθεί δίπλα μας…

 

 

Σχετικά άρθρα