Σεξ και χλαμύδια: 5 τρόποι προστασίας

13 Ιουλίου 2013


Λοιμωξη από Χλαμύδια: Οδηγίες για την αποφυγή υποτροπής


Μετά από το τέλος μιας θεραπείας για χλαμυδιακή λοίμωξη , πρέπει να επανεξεταστούμε σε τακτό χρονικό διάστημα για την αποφυγή υποτροπής της νόσου.


Γράφει  ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.Η επανεξέταση δεν είναι μια καινούργια πρόταση για τον ιατρικό κόσμο αλλά το σημαντικότερο εδώ είναι η χρονική στιγμή μετά από το τέλος της θεραπείας. Μέχρι τώρα λέγαμε η επανεξέταση να γίνεται μερικές εβδομάδες μετά (περίπου 2-3) , όμως σε μελέτες βρέθηκα ότι το καλύτερο χρονικά διάστημα είναι 3-4 μήνες μετά.


Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι ο άνδρας έχει μεγαλύτερο ρίσκο για πολλαπλές εστίες λοίμωξης από χλαμύδια σε σχέση με την γυναίκα και έτσι είναι πιθανόν να εμφανίσει συμπτώματα μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.


Καλό είναι να ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες , τόσο για την αποφυγή λοίμωξης όσο και για την επαναλοίμωξη από χλαμύδια.


-       Καλύτερη πρόληψη είναι η σταθερή σεξουαλική σχέση


-       Σωστή χρήση προφυλακτικών


-       Θεραπεία για χλαμύδια δίνεται και στους δυό παρόλο που νοσεί ο ένας.


-       Αποχή από την σεξουαλική πράξη κατά την διάρκεια της θεραπείας


-       Επανεξέταση 3-4 μήνες μετά την θεραπεία


 


 

 

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
βικυ***** ****
10:45 Τρίτη 24/09/2013
Καλημερα σαςπριν 4 μηνες βρηκαν στν φιλο μ χλαμυδιαμετα απο αγωγη εφυγανκ ςυις επαναληπτικεςτου βρηκαν καντιτα κ εντεροκκοκοαλλα τωρα νιωθει οπως οταν ειχε τα χλαμυδιαυπαρχει περιπτωση να εχει γινει επαναλοιμωξηβεβαια παντα χρησιμοποιουμε προφυλαξη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ