7 άγνωστοι τρόποι να σβήσετε τις ρυτίδες

1.Τρώτε λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, ο σολομός και το σκουμπρί, μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να δείχνει πιο νεανικό. Περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι καλά για την μακροπρόθεσμη υγεία. Οι ειδικοί λένε ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα θρέφουν το δέρμα και το διατηρούν παχουλό και νεανικό.

 

2.Να κοιμάστε ανάσκελα

Όταν κοιμάστε στο πλάι, αποκτάτε ρυτίδες στα μάτια, στο μάγουλο και το σαγόνι σας, ενώ όταν κοιμάστε μπρούμιτα μπορεί να δημιουργηθούν ρυτίδες στο μέτωπό σας. Οι γραμμές του ύπνου μπορεί σύντομα να γίνουν μόνιμες. Είναι λοιπόν καλύτερο για το δέρμα σας να κοιμάστε ανάσκελα.

 

3.Απέφυγε τον ήλιο

Η υπεριώδης ακτινοβολία καίει το ανώτερο στρώμα του δέρματος, και προκαλεί ηλιακά εγκαύματα και κυτταρική βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε καρκινικές αλλαγές. Οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) συμβάλλουν επίσης στη γήρανση και στη δημιουργία ρυτίδως στο πρόσωπο. Γι’ αυτό πρέπει να αποφέγουμε τη συνεχή έκθεση στον ήλιο και να φοράμε αντιλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας ακόμα και το χειμώνα.

 

4.Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα προκαλεί 100.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο αλλά συμβάλει και σε πολλά περισσότερα. Είνια η κυριότερη αιτία πολλών προβλημάτων υγείας αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει το δέρμα. Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο το οποίο ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία που τρέφουν το δέρμα και το κρατάνε πιο σφιχτό και χωρίς ρυτίδες. Γι’ αυτό καλό είναι να κόψετε το κάπνισμα!

 

5.Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να κρατάτε το δέρμα σας υγιές. Το ξηρό δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές ανάπτυξης γι’ αυτό να φροντίζεις να ενυδατώνεις καθημερινά το πρόσωπό σου.

 

6.Φάτε, πιείτε και φορέστε αντιοξειδωτικά

Καταπολεμήστε τις ρυτίδες με την κατανάλωση τροφίμων και ποτών που περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως, ρόδι, acai berries, βατόμουρα και πράσινο τσάι. Επίσης θα δείτε διαφορά χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες που περιέχουν αυτά τα συστατικά.

 

7.Άσκηση

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις ρυτίδες. Η άσκηση βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, καθώς και στην αύξηση του οξυγόνου και θρεπτικώ συστατικών για το δέρμα. Έτσι μειώνονται οι λεπτές γραμμές, η χαλάρωση και οι ρυτίδες.

Σχετικά άρθρα