Θέλω να με στείλετε εξορία στη... Μύκονο

22 Ιουλίου 2013ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΞΟΡΙΑ ΣΕ ΛΕΡΟ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ.

Όταν με ρωτά η κόρη μου 14 ετών γιατί οι Έλληνες μεγαλούργησαν   μένω άφωνος και βλάκας γιατί κάνω άλμα  ιστορικό  από  τον Περικλή  στον Άδωνι   και το παιδί τα χάνει. Προσπαθώ να την πείσω πως η Δικτατορία του Μεταξά, η Χούντα του Παπαδόπουλου και του  παππού Πάγκαλου,  ήσαν μεγάλα πολιτιστικά άλματα  που έβαλαν τις βάσεις ενός πολιτισμού  που τον βλέπουμε να λάμπει  με τα ωραία  κτίρια  της αντιπαροχής,  τις μεγάλες λεωφόρους  που οι Γάλλοι  ζηλεύουν,   γιατί  τι είναι  η  λεωφόρος των Ιλισίων  πεδίων  μπροστά στη Βασιλίσσης  Σοφίας .

 

Γράφει ο Χειρουργός -Ουρολόγος, Ανδρολόγος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

 

 

Προσπαθώ να τη πείσω  πως  το Ελληνικό  Πανεπιστήμιο   έλαμψε διεθνώς  επί δικτατορίας  όταν  οι ακαδημαϊκοί μας  φιλούσαν  κατουρημένες ποδιές  για να δουν τη θεία μου τη Μιρέττα  που ήταν σύζυγος  του  Υπασπιστή  του  Παπαδόπουλου  ιστορικό πρόσωπο  που ζει ακόμα.

 

Από  την αρχαία μνήμη   που τη σεβάστηκαν μόνο ξένοι   ευτυχώς  και σώθηκαν και οι τραγωδίες  που βλέπουμε  στην Επίδαυρο,   πάω στο Βυζάντιο   και μετά έχω ένα κενό κάτι σαν εγκεφαλικό,   γιατί  οι  ήρωες της επανάστασης του  21  μου μοιάζουν κολόβλαχοι μπροστά   στους  Ρουσσώ,    στους Σπινόζα,  στους Ροβεσπιέρους.

 

Καλός και ο Κοραής  δε λέω  αλλά δεν άφησε  παγκόσμια  κληρονομιά δεν έγινε σκέψη  διεθνούς κύρους  να την χώνουμε στη μούρη των ξένων και να νοιώθουμε περήφανοι.

 

Προσπαθώ να την πείσω  πως σήμερα έχουμε τον Ράμφο ένα φιλόσοφο  που λατρεύει τα θεία και τις παραδόσεις αλλά δεν την πείθω  γιατί στην εκκλησία της γειτονιάς βλέπει τον παπά και τους οπαδούς του  κάτι αρτηριοσκληρωτικές με Αλτσχάιμερ  φάτσες  και τρομάζει το παιδί.

 

Της  λέω για το σύγχρονο θαύμα  του αναμορφωτή της οικοδομής  μάγιστρου  Κωνσταντίνου  που  έκτισε  και τα πεύκα  της Αττικής  αλλά πάλι  δεν την βλέπω  να ενθουσιάζεται.

 

Της λέω πως ίσως να μη φταίνε οι Έλληνες που είναι όλοι προικισμένοι με πνεύμα αθάνατο  πλατωνικό  αλλά η  μαύρη  δουλειά  των Οθωμανών που  σκότωσαν τον μαρμαρωμένο  Βασιλιά   του Βυζαντίου, αλλά με  ρωτά πως γίνεται κάποιοι με ελεύθερο  πνεύμα ανυπότακτο «του Έλληνος  γαρ ο τράχηλος  ζυγός δεν υπομένει»  να αντέχουν την δουλεία για 400 ολόκληρα χρόνια, όταν οι μαύροι της Αμερικής  που ήσαν και αγράμματοι  εντελώς  δεν την άντεξαν ούτε  200.

 

Της λέω για τη μεγάλη  ένεση  πατριωτισμού  που πήραν οι ανθέλληνες που πολέμησαν στη γερμανική κατοχή,   τους διορισμένους  κουισλιγκ   όταν τους έστειλαν  στα ξερονήσια   για να ανανήψουν    αυτοί  οι Έλληνες δεν ήσαν ακριβώς Έλληνες   γιατί είχαν μια μόλυνση  στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ  που τους μετέτρεψε  σε  κατασκόπους  της ρωσικής μαφίας  που  την έλεγαν  και Σοβιετική Ένωση, άλλοι πάλι  πιο πατριώτες και από τους  αυθεντικούς Έλληνες τους ονόμαζαν  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  και όταν δεν έπαιρναν  από ανάληψη  τους εκτελούσαν   κιόλας.

 

Με ρωτά  ποιος  κυβερνά  το τόπο σήμερα  και της λέω  για ένα  ωραίο με υψηλά ιδανικά και δυσλεκτικό λόγο  που  τρομάζει  μήπως οι  βόρειοι γείτονες μας  πάρουν την Μακεδονία,   την Θεσσαλονίκη  και την Λάρισα και ξαναγίνει η Ελλάδα  μικρή  όπως επί  προ Βενιζέλου  εποχής.

 

Με ρωτά για την Κύπρο  ποιος έκανε  το πραξικόπημα  και ποιος έφερε τους Τούρκους   και  γιατί δεν τιμωρήθηκαν  αυτοί που το έκαναν  και της λέω πως  βεβαίως  τιμωρήθηκαν  αφού ο λαός της Κύπρου  τους υποχρέωσε με την ψήφο του να κυβερνήσουν  και να βγάλουν το φίδι από την τρύπα,   ο Αναστασιάδης Πρόεδρος της Κύπρου σήμερα  το επιβεβαιώνει.

 

Όταν πια την έχω κουράσει  μου λέει  ότι  τα νησιά για εξορία δεν είναι  κακή ιδέα  αλλά η ίδια  προτιμά την Μύκονο από την ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ   που είναι πιο  in  και έχει και πιο πολλά μπαρ.

 

ΕΓΩ πάλι τι να ΠΩ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί της, στη Μύκονο θα πάω εξορία και με δικά μου έξοδα.


 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ