Φτιάξτε ελαφριά σαλάτα με γαριδοντοματούλες

24 Ιουλίου 2013

Η σύμβουλος διατροφής, Μελίνα Σελάλμα σας προτείνει να φτιάξετε μια ελαφριά και γευστική σαλάτα για το καλοκαίρι!



Yλικά για 4 άτομα

8 μέτριες ντομάτες 
800 γρ. κατεψυγμένες γαριδούλες
120 γρ. ανθότυρο
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο πλατύφφυλο βασιλικό
2 κουταλιές σούπας εξαιρετικής ποιότητος ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό φρέσκου λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλάκια γλυκού μαύρο και άσπρο σουσάμι
2 κουταλιές σούπας τριμμένο αμύγδαλα
ροδέλες φρέσκου λεμονιού για διακόσμηση

Διαδικασία

Πλύντε τις γαριδούλες πολυ καλά. Βάλτε τες βρεγμένες σε μία κατσαρόλα και ψήστε σε δυνατή φωτιά. Όταν αλλάξουν χρώμα και γίνουν ροζ αυτή είναι η ένδειξη οτι είναι έτοιμες. Σουρώστε και πλύντε τες με νερό βρύσης. Κόψτε στην μέση (ζικ ζακ σχεδιάκι) τις ντομάτες ή απλό κόψιμο χωρίς σχεδιάκι. Βάλτε όλα τα υλικά στο μούλτι εκτός από τις ντομάτες, τις γαριδούλες και το σουσάμι. Χτυπήστε τα υλικά αρκετά έως ότου να γίνουν χοντρή αλοιφή. Αδειάστε σε ένα μπολ και προσθέστε τις γαρίδες.  Ανακατέψτε τα όλα μαζί. Χωρίστε τα στα 8 και τοποθετείστε πάνω από τις οκτώ μισές  ντοματούλες σκεπάστε με τις άλλες μισές ντοματούλες δημιουργώντας ολόκληρες κλειστές και γεμιστές ντομάτες.  Πασπαλίστε τις με το σουσάμι και διακοσμήστε με τις ροδέλες λεμονιού.

Η κάθε μερίδα είναι 310 θερμίδες

Σερβίρονται με σαλάτα μαρούλι, ανάμεικτη πράσινη εποχής


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ