Φτιάξτε κανελόνια με σπανάκι

25 Ιουλίου 2013

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τα μακακρόνια σε κάθε τους μορφή. Γι'αυτό εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτικά και πάνω από όλα υγιεινά κανελόνια με σπανάκι!


Υλικά για 2 άτομα

8 κανελόνια

1 μικρό κρεμμύδι ξερό

4 κουταλιές της σούπας λάδι

1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένη ντομάτα

2 φέτες τυρί του τοστ σε κομματάκια

8 κύβοι κατεψυγμένο σπανάκι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγο πιπέρι

Διαδικασία

Πρώτα βάλε το σπανάκι σε μια μικρή κατσαρόλα για να αποψυχθεί σε χαμηλή φωτιά. Άναψε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθάρισε το κρεμμύδι και κόψε το σε μικρά κομμάτια. Ζέστανε ένα μικρό τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ρίξε μέσα το κρεμμύδι να μαραθεί σε χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σπανάκι, που έχει σχεδόν στεγνώσει από τα νερά του. Βάλε αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το τυρί σε κομματάκια. Γέμισε προσεκτικά τα κανελόνια χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού. Βάλτα στη σειρά σε ένα ταψάκι. Ανακάτεψε τη λειωμένη ντομάτα με 1 ποτήρι νερό και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και άδειασε το μείγμα αυτό πάνω από τα κανελόνια. Φόρεσε τα γάντια της κουζίνας και βάλε το ταψάκι στο φούρνο. Άφησε το φαγητό να ψηθεί για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Ξανα φόρεσε τα γάντια της κουζίνας και βγάλε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο. Σε 10-15 λεπτά, μπορείς να σερβίρεις.

  

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ