Νόστιμο και σπιτικό πεϊνιρλί

25 Ιουλίου 2013

Φτιάξτε μόνες σας στο σπίτι υγιεινό και χωρίς συντηρητικά πεϊνιρλί, εύκολα και γρήγορα!

 

Υλικά για 1 άτομο

Για τη ζύμη:

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φακελάκι μαγιά

½ φακελάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι

Νερό (υπολόγισε το μισό από το αλεύρι)

Για τη γέμιση:

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί

1 καρότο ή κολοκυθάκι

½ ντομάτα

Αλάτι

1 φέτα ζαμπόν

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί

½ ντομάτα

Αλάτι

Διαδικασία

Πρώτα, ετοιμάζεις τη ζύμη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που φτιάχνουμε τη ζύμη για τη πίτσα. Παράλληλα, ετοιμάζεις τη γέμιση. Για τη γέμιση καθαρίζεις και τρίβεις στον τρίφτη το καρότο ή το κολοκύθι. Ακόμη, πλένεις και κόβεις σε λεπτές ροδέλες τη μισή ντομάτα. Ανάβεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς για να ζεσταθεί. Τέλος, ετοιμάζεις το πεϊνιρλί. Φτιάχνεις με τη ζύμη μια βαρκούλα σε πλατύ πιάτο. Αλείφεις τον πάτο με το λάδι και απλώνεις τη γέμιση που σου αρέσει. Για τη γέμιση χτυπάς το αυγό, το ανακατεύεις με το τριμμένο καρότο ή το κολοκύθι, αλατίζεις, τα αδειάζεις στο πεϊνιρλί και γαρνίρεις με το τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια, στρώνεις το ζαμπόν, από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας, αλατίζεις και γαρνίρεις με το τριμμένο τυρί. Είναι έτοιμο για ψήσιμο! Το ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ