Ελαφριά σαλάτα με ζυμαρικά

<p><strong>Για σήμερα σας προτείνουμε μια ελαφριά αλλά ταυτόχρονα και γευστική σαλάτα με ζυμαρικά η οποία μπορεί να σερβιριστεί και ως ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα. </strong></p>
<p><strong> </strong></p>
<p><strong>Υλικά για 1 σαλάτα</strong></p>
<p>½ φλιτζάνι του τσαγιού ζυμαρικά κοχυλάκια</p>
<p>3-4 φύλλα μαρούλι ή πράσινη σαλάτα</p>
<p>½ πιπεριά πράσινη ή κόκκινη</p>
<p>1 μικρή ντομάτα ή 4 ντοματίνια</p>
<p>1 μερίδα τυρί φέτα</p>
<p>1 κουταλιά της σούπας λάδι</p>
<p>Αλάτι και πιπέρι</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Πρώτα, ρίχνεις 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό σε μια μιρκή κατσαρόλα, προσθέτεις λίγο αλάτι και βάζεις το νερό να βράσει. Όταν το νερό είναι έτοιμο, ρίχνεις προσεκτικά τα ζυμαρικά, χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, πλένεις καλά τα φύλλα της σαλάτας με άφθονο νερό, τρίβοντας απαλά ώστε να καθαριστούν καλά. Τα ακουμπάς σε χαρτί κουζίνας και τα σκουπίζεις προσεκτικά. Κόβεις κάθε φύλλο με τα χέρια σου σε 3-4 κομμάτια. Πλένεις και κόβεις σε μικρά κομμάτια την πιπεριά, καθαρίζεις και κόβεις σε μικρά κομμάτια την ντομάτα ή τα ντοματίνια στα δύο. Σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα αδειάζεις σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνεις το λλαδι, λίγο πιπέρι και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις τα κομμένα λαχανικά, το τυρί σε κύβους και ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρεις την πολυσαλάτα σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. </p>

Σχετικά άρθρα