Light παγωτίνια με καλοκαιρινά φρούτα

25 Ιουλίου 2013

Θέλετε να φάτε γλυκό αλλά φοβάστε ότι θα πάρετε πολλές θερμίδες; Σας προτείνουμε μια light και σπιτική συνταγή για το καλοκαίρι.

Υλικά για 12 παγωτίνια

1 μεγάλη μπανάνα

Το ξύσμα από μισό πορτοκάλι

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με 2% λιπαρά

1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 παγοθήκη

12 οδοντογλυφίδες ή μπαστουνάκια με σημαιούλα

1 κομμάτι αλουμινόχαρτο στο μέγεθος της παγοθήκης

Διαδικασία

Πρώτα, πλένεις καλά το πορτοκάλι και το σκουπίζεις. Καθαρίζεις την μπανάνα. Μετά, ρίχνεις στο μπλέντερ την μπανάνα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το μέλι και την κανέλα και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Αδειάζεις τον πολτό στην παγοθήκη και τη σκεπάζεις με το αλουμινόχαρτο. Πιέζεις τις άκρες του αλουμινόχαρτου και το στερεώνεις  πάνω στην παγοθήκη. Ύστερα, καρφώνεις στο αλουμινόχαρτο ένα μπαστουνάκι σε κάθε θέση της παγοθήκης ώστε να σταθεί όρθιο στο κέντρο. Τέλος, τοποθετείς την παγοθήκη στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά τα παγωτίνια.  

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ