Κοτόπουλο κατσαρόλας με λαχανικά και γιαούρτι

25 Ιουλίου 2013
Είναι γευστικό και το γιαούρτι απογειώνει την απόλαυση. Συνοδεύετε με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές. Ακόμα και σκέτο για ούζο, κρασί, μπύρα. Από τον σεφ, Γιώργο Λέκκα.
 
 
Oι μερίδες είναι για 4 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30' 
 
 
Υλικά
 
800 γρ. κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κυβάκια
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κυβάκια
2 κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια
1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι κονιάκ
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
 
Για την σάλτσα γιαουρτιού:

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ροδίστε το κοτόπουλο. Προσθέστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, την μελιτζάνα, το κολοκύθι, το καρότο και αφήστε τα για 8' μέχρι να μαλακώσουν. Σβήστε με το κρασί, το κονιάκ και προσθέστε την ντομάτα. Σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το φαγητό δε θέλει να έχει πολλά υγρά. Τέλος ρίξτε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την σάλτσα γιαούρτι. Ανακατέψτε. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφήστε για 15' και περιχύστε με την σάλτσα γιαούρτι. Κουνήστε την κατσαρόλα ή ανακατέψτε προσεχτικά για να πάει παντού. Συνοδέψτε το κοτόπουλο με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ