Είναι… επίσημο: Αυτά τα 5 ζώδια «πέφτουν» πιο γρήγορα στην κατάθλιψη

Για να τα λέμε και όλα, λίγο – πολύ τους περισσότερους μας παίρνει από κάτω κάποια στιγμή και δεν έχουμε όρεξη ούτε να βγούμε, ούτε να δούμε, ούτε να μιλήσουμε σε άνθρωπο.

Άλλους τους πιάνει θλίψη ή μελαγχολία, άλλοι όμως το βιώνουν πιο έντονα, φτάνοντας στα όρια της κατάθλιψης. Για εκείνους η καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολη και το να ξαναμπούν στους ρυθμούς της και να πάρουν τα πάνω τους θέλει μεγάλη προσπάθεια.

Σε αρκετές περιπτώσεις εκτός από συμβουλευτική, χρειάζονται και φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να τα καταφέρουν. Υπάρχουν πέντε ζώδια τα οποία είναι πιο επιρρεπή στο να… πέσουν σε κατάθλιψη. Ποια είναι αυτά;

Ιχθύς

Είναι το πρώτο ζώδιο στη λίστα και αυτό διότι είναι ίσως το πιο ευάλωτο συναισθηματικά. Τα παίρνει όλα κατάκαρδα και πληγώνεται με το παραμικρό. Συχνά θεωρεί ότι έχει εχθρούς παντού, ότι δεν το καταλαβαίνει κανείς και ότι δεν παίρνει την αγάπη που δίνει στους γύρω του. Είναι το “ταπεινό χαμομηλάκι”, που οι άλλοι το πατάνε και δεν το εκτιμούν. Έτσι αισθάνεται και του είναι δύσκολο να το ξεπεράσει όλο αυτό και να νιώσει συναισθηματική ασφάλεια. Οπότε καταλήγει σε ψυχολόγους για άμεση βοήθεια.

Καρκίνος

Όπως και οι Ιχθύες, έτσι και ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο άκρως συναισθηματικό. Με τη διαφορά ότι παραμένει προσκολλημένο και στο παρελθόν. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν και του θυμίζουν τα περασμένα που λέει και το τραγούδι. Ο Καρκίνος, όταν αγαπά, δίνεται ολοκληρωτικά και όταν πληγωθεί, πονά η ψυχή του και το κορμί του μαζί. Είναι επιρρεπής στην κατάθλιψη καθώς έχει μια τάση να βλέπει πολλές φορές τα πράγματα απαισιόδοξα. Δεν ανοίγεται εύκολα σε άλλους ανθρώπους και κρατά πράγματα μέσα του. Αυτό τον «τρώει» και τον οδηγεί σε καταθλιπτικά μονοπάτια.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι τα παιδιά του Πλούτωνα. Και όπως καταλαβαίνετε η κατάθλιψη κυλά στο αίμα τους. Γεννιούνται με αυτή. Βλέπουν τα πάντα γύρω τους με καχυποψία και πιστεύουν ότι όλοι γύρω τους με κάποιο τρόπο, κάποια στιγμή θα τους βλάψουν. Επιδιώκουν την μοναξιά και την απομόνωση. Δεν ανοίγονται, δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους, δεν εμπιστεύονται και έχουν εμμονές. Σκέφτονται υπερβολικά και υπεραναλύουν τις καταστάσεις. Κάνουν κακό στον εαυτό τους με όλη αυτή την στάση και αρκετά συχνά καταλήγουν να ζητούν ψυχολογική στήριξη και βοήθεια από τους ειδικούς.

Αιγόκερως

Και αν ο Σκορπιός δεν μιλάει μια, ο Αιγόκερως δεν μιλάει δέκα. Για να φτάσει να μιλήσει για το πρόβλημά του σε άνθρωπο, σημαίνει ότι ο πόνος έχει γίνει ανυπόφορος. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του μόνος του και αυτό είναι λογικό να τον οδηγήσει στην κατάθλιψη πολλές φορές. Όσο πιο πολύ καταπιέζεται, τόσο πιο πολύ αρρωσταίνει. Εάν δει μάλιστα ότι δεν έχει φτάσει τα στάνταρ που έχει βάλει στο μυαλό του, τότε αρχίζει και νιώθει ενοχές γιατί δεν ήταν αρκετά καλός, τον πλημμυρίζει η απαισιοδοξία και ο αρνητισμός και πέφτει ψυχολογικά.

Δίδυμος

Για πολλούς μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Δίδυμος ανήκει σε αυτή την λίστα. Και όμως, ακόμα και αυτό το ζώδιο που είναι μέσα στην τρελή χαρά ώρες-ώρες ή στον κόσμο του σε άλλες στιγμές, είναι πολύ εύκολο να πάθει κατάθλιψη. Εάν η ζωή του γίνει βαρετή και δεν μπορεί να εκφραστεί ή να μιλήσει ή να νιώσει ελεύθερος, τότε θα δεις έναν Δίδυμο που δε θα αναγνωρίζεις. Θα απομονωθεί απ’ όλους, δε θα του κάνει αίσθηση τίποτα και όλα θα τα βλέπει μάταια.

Πηγή: www.astrology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποια είναι εκείνα τα ζώδια τα οποία ζητούν «συγγνώμη»;

Ποιος είναι ο χειρότερος φόβος των ζωδίων σε μια σχέση;

Πόσο εύκολα ζητά κάποιος βοήθεια αν τα βρει… σκούρα;

Σε ποια κατηγορία ανήκεις; Στους «αληθινούς» ή στους ψεύτες;

Ποιο ζώδιο θα διάλεγες για να γίνει ο καλύτερος φίλος σου;

Ποια ζώδια είναι τα πιο… βρώμικα στο κρεβάτι;

Σχετικά άρθρα