Μακαρονάδα με φρέσκα λαχανικά

29 Ιουλίου 2013

Ένα υγιεινό, ελαφρύ και γευστικό πιάτο σας προτείνουμε για σήμερα, για αυτούς που αγαπούν τα μακαρόνια!

 

Υλικά για 2 άτομα

Μισό πακέτο μακαρόνια ή ταλιατέλες

4 κομμάτια σπανάκι

Μισό ματσάκι ρόκα

1 μικρό κλωνάρι άνηθο (αν θέλεις)

2 κουταλιές της σούπας λάδι

2 μερίδες τυρί παρμεζάνα κομμένο σε κομματάκια

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πρώτα, καθαρίζεις και πλένεις πολύ καλά τα λαχανικά, δηλαδή το σπανάκι, τη ρόκα και τον άνηθο. Κόβεις το σπανάκι και τη ρόκα με τα χέρια σου σε μεγάλα κομμάτια. Μαδάς τα φύλλα του άνηθου. Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάζεις το νερό να βράσει. Όταν το νερό είναι έτοιμο, ρίχνεις προσεκτικά τα μακαρόνια ή τις ταλιατέλες και σε 5’ προσθέτεις στα ζυμαρικά που βράζουν τα πλυμένα λαχανικά. Μετά από 10’, σουρώνεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Βάζεις την κατσαρόλα στο λάδι και ξαναρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά με τα λαχανικά. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις σε δύο μεγάλα πιάτα. Τρίβεις λίγο πιπέρι πάνω από κάθε πιάτο.  Μοιράζεις πάνω από τις μακαρονάδες την παρμεζάνα κομμένη σε κομμάτια και τέλος… απολαμβάνεις τη μακαρονάδα σου!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ