Φτιάξτε μόνοι σας υγιεινό χάμπουργκερ

31 Ιουλίου 2013

Αν μπορούσαμε να είμαστε καθημερινά σε fast food και να τρώμε χάμπουργκερ και κλαμπ σάντουιτς, θα ήταν το ιδανικό...Όμως επειδή δεν γίνεται να σπαταλάμε χρήματα και να τρώμε ανθιυγιεινά, σας προτείνουμε να φτιάξετε το δικό σας χάμπουργκερ με τον πιο υγιεινό τρόπο και κυρίως χωρίς συντηρητικά!

Υλικά για 4 άτομα

4 μπαλίτσες κιμά από άπαχο κρέας

(καθεμία στο μέγεθος ενός αυγού)

4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής άλεσης

1 μέτρια σε μέγεθος πατάτα

1 μικρό καρότο

1 αυγό

1 μεγάλη ντομάτα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ελαφρύ

Λίγο μείγμα μπαχαρικών από το μύλο

ή 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγη μουστάρδα (αν θέλεις)

Διαδικασία

Πρώτα, πλένεις καλά και καθαρίζεις το καρότο, την πατάτα, το κρεμμύδι και τα περνάς από το χοντρό τρίφτη. Πλένεις καλά την ντομάτα και κόβεις 4 ροδέλες για τα χάμπουργκερ. Πλένεις το αυγό και το σκουπίζεις με λίγο χαρτί κουζίνας. Το σπας και το ρίχνεις σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτεις τριμμένα το καρότο, την πατάτα και το κρεμμύδι. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το γάλα, τον κιμά, λίγο μείγμα μπαχαρικών ή ρίγανη και λίγο αλάτι. Πλάθεις 4 λεπτά και φαρδιά μπιφτέκια που χρειάζεσαι για τα χάμπουργκερ. Απλώνεις ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί κουζίνας πάνω σε ένα ταψάκι. Τοποθετείς κάθε μπιφτέκι πάνω στο χαρτί. Βάζεις το ταψί στο φούρνο και τον ανάβεις στους 200 βαθμούς. Αφήνεις τα μπιφτέκια να ψηθούν για μισή ώρα περίπου. Τέλος, κόβεις τα ψωμάκια στη μέση και φτιάχνεις κάθε χάμπουργκερ ως εξής: λίγη μουστάρδα στο ψωμί, ένα μπιφτέκι, μία ροδέλα ντομάτα. Είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...