Ψάρι με πατατοσαλάτα

<p><strong>Για αυτούς που είναι λάτρεις του ψαριού τους προτείνουμε να φτιάξουν ψάρι με πατατοσαλάτα και θα μας θυμηθούν…</strong></p>
<p><strong>Υλικά για 2 άτομα</strong></p>
<p>2 φιλέτα ψάρι, φρέσκο ή κατεψυγμένο</p>
<p>(ότι ψάρι σου αρέσει)</p>
<p>2 πατάτες</p>
<p>4-5 φύλλα πράσινη σαλάτα ή μαρούλι</p>
<p>Λίγο ψιλοκκομμένο άνηθο ή μαϊντανό</p>
<p>2 κουταλιές της σούπας λάδι</p>
<p>Ή 1 κουταλιά λάδι και 6 ελιές</p>
<p>Το χυμό ενός μικρού λεμονιού</p>
<p>Αλάτι και πιπέρι</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Πρώτα πλένεις σε άφθονο νερό και ψάρι. Σε μια κατσαρόλα βάζεις νερό να βράσει και ρίχνεις το ψάρι. Ύστερα από 15 λεπτά περίπου, το βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνεις σε ένα πιάτο να κρυώσει λίγο. Μετά, πλένεις καλά τις πατάτες. Βάζεις καθαρό νερό στην κατσαρόλα και όταν βράσει ρίχνεις προσεκτικά τις πλυμένες πατάτες. Χαμηλώνεις τη φωτιά και τις αφήνεις να βράσουν για 45 λεπτά. Μετά τις σουρώνεις και περιμένεις να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις σε κύβους. Πλένεις και ψιλοκόβεις τον άνηθο ή το μαϊντανό. Πλένεις καλά τα φύλλα της σαλάτας ή του μαρουλιού και τα κόβεις με τα χέρια σου σε μεγάλα κομμάτια. Τέλος, βάζεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί: το ψάρι κομμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια, τις πατάτες σε κύβους, τα κομμένα φύλλα σαλάτας, τον άνηθο. Ανακατεύεις το χυμό λεμονιού με το λάδι. Προσθέτεις στο μπολ το λαδολέμονο (και τις ελιές χωρίς κουκούτσι, αν έβαλες 1 μόνο κουταλιά λάδι), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις το φαγητό σε μια ωραία πιατέλα. </p>

Σχετικά άρθρα