Πιλάφι με ντοματίνια

<p><strong>Φτιάξτε ένα διαφορετικό πιλάφι με ντοματίνια και ελιές και η γεύση του θα είναι πιο ελληνική και παραδοσιακή από ποτέ! Τι λέτε θα το προτιμήσετε;</strong></p>
<p><strong>Υλικά για 2 άτομα</strong></p>
<p>1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι</p>
<p>10 ντοματίνια</p>
<p>10 μικρές μαύρες ελίτσες</p>
<p>2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο</p>
<p>½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Πρώτα πλένεις το ρύζι σε άφθονο νερό και το σουρώνεις. Βάζεις σε μια κατσαρόλα 2 ½ φλιτζάνια νερό, προσθέτεις το αλάτι και μόλις βράσει ρίχνεις το ρύζι. Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να βράσει χωρίς καπάκι. Όταν κοντεύει να απορροφήσει όλο το νερό και δεις να γίνονται μικρές τρυπίτσες πάνω στο ρύζι, σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις να στεγνώσει καλά το πιλάφι μέσα στην ανοιχτή κατσαρόλα. Παράλληλα, πλένεις καλά τα ντοματίνια. Τα σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ βάζεις τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τις ελίτσες κομμένες στη μέση χωρίς το κουκούτσι  τους. τώρα ρίχνεις το βούτυρο στο πιλάφι και το ανακατεύεις καλά, ώστε να λιώσει και να πάει παντού. Αδειάζεις το πιλάφι στο μπολ με τα ντοματίνια και τις ελίτσες και τα ανακατεύεις όλα μαζί. Έτοιμο! Σερβίρεις.</p>

Σχετικά άρθρα