Σαλάτα με κριθαράκι, όσπρια και φέτα

1 Αυγούστου 2013

Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να φτιάξετε σαλάτα με κριθαράκι, όσπρια και φέτα.

 

 

Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15΄
 
Υλικά
 
Για την σαλάτα
 
4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι
120 γραμμάρια φασόλια κόκκινα ή μαυρομάτικα βρασμένα και στραγγισμένα 
100 γραμμάρια βρασμένα ρεβίθια
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μικρές ντομάτες, κομμένες στη μέση
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο  
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
 
Για την σάλτσα
 
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το ζωμό και βάλτε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Προσθέστε το κριθαράκι και αφήστε το για 7΄ μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά. Σουρώστε το και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο κριθαράκι και ανακατέψτε. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίξτε το κρεμμύδι, τα φασόλια, τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το δυόσμο, το βασιλικό, το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για την σάλτσα. Σφραγίστε το με το καπάκι και ανακινήστε καλά. Περιχύστε την σάλτσα στη σαλάτα. Ανακατέψτε. Πασπαλίστε με την τριμμένη φέτα και σερβίρετε.

 

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace