Ζυμαρικά με πιπεριές και σαλάμι

1 Αυγούστου 2013

Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει ζυμαρικά με πιπεριές και σαλάμι. 

 
 
Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10΄
 
Υλικά
 
Για την σαλάτα:
 
2 φλιτζάνια τσαγιού ζυμαρικά βίδες βρασμένες και στραγγισμένες 
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί προβολόνε κομμένο σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε λωρίδες julienne
1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
350 γραμμάρια σαλάμι ψιλοκομμένο
 
Για το dressing:
 
1/3 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
 
Διαδικασία
 
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάλτε τα ζυμαρικά, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, το τυρί, το καρότο, το κρεμμύδι, τις ελιές και το σαλάμι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη, την μουστάρδα και το βασιλικό. Ρίξτε το dressing πάνω από τα ζυμαρικά. Καλύψτε τη σαλατιέρα με μια διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Βγάλτε την από το ψυγείο, ανακατέψτε και είναι έτοιμη.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ