Ντόνατς γεμιστά με μερέντα

3 Αυγούστου 2013

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη νέα λατρεία μικρών και μεγάλων, τα ντόνατς; Κανείς! Θα σας δείξουμε έναν απλό τρόπο να ταφτιάξετε στο σπίτι απλά και γρήγορα.

Η ελαφριά εκδοχή του ντόνατς. Αν τα κάνετε στο φούρνο θα θυμίζει πιο πολύ με γλυκά ψωμάκια γεμιστά με μερεντα.

Υλικά:
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα χλιαρό
1 κρόκο αυγού
40γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ βούτυρο
λίγο πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κύβο μαγιά (42 γρ)

Γέμιση:
μαρμελάδα ή μερέντα

Για το αλλειμα:
2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο , άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάζουμε την μερέντα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει. Λιώνουμε την μαγιά με το γάλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ανοίγουμε την ζύμη ένα λεπτό φύλλο 2-3 χιλ., με ένα κουπ πατ στρόγγυλο κόβουμε την ζύμη σε κύκλους,  βάζουμε στους μισούς κύκλους στο κέντρο μια κουταλιά Μέριντα, σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο, πιέζουμε τις άκρες με το κου πατ που τα κόψαμε στην αρχή κόβουμε τα περισσεύματα. Αφήνουμε τα ντόνατς 20 λεπτά να φουσκώσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 λίτρο λάδι να ζεσταθεί αρκετά και τα τηγανίζουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 –200 βαθμούς για  12 –15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

syntagesapospiti.blogspot.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ