Μοσχάρι με μελιτζάνες και πιπεριές

3 Αυγούστου 2013

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας σας προτείνει μοσχαράκι με λαχανικά. Μια έυκολη και καλικαιρινή συνταγή. Δοκιμάστε την!

Μερίδες 8
Χρ. Πρ 20΄
Χρ.μαγειρ 1 ώρα και 40΄

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές (σπάλα)
5 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα
2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα τετράγωνα
3  πατάτες κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα
6 ώριμες  ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 κ.σ  πελτέ ντομάτα
3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2  φλ. Ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
3 κόκκοι μπαχάρι
2 φύλλα δάφνη
Λίγο κύμινο τριμμένο
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ θυμάρι
1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο. Σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρέας ώστε να πάρει ένα ρόδινο χρώμα από όλες της πλευρές.  Προσθέστε το κρεμμύδι,  το σκόρδο και αφήστε για 4΄μέχρι να μαλακώσουν.  Σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τις  τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το πελτέ,  τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το κύμινο, την δάφνη. Ρίξτε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Αφήστε να σιγοβράσει  για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε της πατάτες και αφήστε για 15΄. Σε ένα ταψί ρίξτε της μελιτζάνες, της πιπεριές, τα κολοκύθια. Περιχύσετε με ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C  και ψήστε για 20΄. Αδειάστε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κρέας Αφήστε σε μέτρια φωτιά για 15΄μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Τέλος ρίξτε τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι. Κουνήστε την κατσαρόλα και σερβίρετε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα