Παγωτό λάιμ με μπισκότο

3 Αυγούστου 2013

Ο σεφ Γιώργοε Λέκκας σας προτείνει δροσερό παγωτό λάιμ με μπισκότο. Ελαφρή και απολαυστικό. Δοκιμάστε το!

Μερίδες 10
Χρ. Πρ 15΄
Χρ. Παγώματος: 5 ώρες

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
πρέζα αλάτι
1 (14 ουγγιά) κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ Βασικά
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
½ φλ. μπισκότα βουτύρου τριμμένα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το γάλα, το χυμό λάιμ, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λάιμ, το αλάτι και το ζαχαρούχο γάλα.  Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το μπόλ στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Προς το τέλος προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα. Βάλτε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπόλ και κλείστε το με το καπάκι. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και με ένα σκούπ βγάλτε μπάλες παγωτό. Σερβίρετε σε μπόλ ή  γυάλινο ποτήρι. Ρίξτε σπασμένα μπισκότα και ξύσμα λάιμ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα