Παγωτό με κεράσια

3 Αυγούστου 2013

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας σας προτείνει παγωτό με κεράσια ή βύσσινα. Μια εύκολη και δροσιστική συνταγή!

Μερίδες 18
Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Κατάψυξη: 5 ώρες

Υλικά:

2 φλιτζάνια τσαγ πλήρες γάλα
3 φλιτζάνια τσαγ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγ κρυσταλλική ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
250 γρ. τυρί κρέμα
3 φλιτζάνια τσαγιού βύσσινα ή κεράσια

Διαδικασία

Σε ένα μεσαίο μπόλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήστε το γάλα, την κρέμα να έρθουν σε σημείο βρασμού.  Ρίξτε σιγά-σιγά ένα το καυτό γάλα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατέψτε γρήγορα με ένα αυγοδάρτη. Αδειάστε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήστε σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ανακατέψτε αναδιστήματα.
Κατεβάστε από τη φωτιά και χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμα μέχρι να λιώσει εντελώς και ενσωματώστε στο μείγμα γάλα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ αφήστε για 20΄ να κρυώσει. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το μπόλ στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Προς το τέλος προσθέστε τα κεράσια και αφήστε να ανακατευτούν. Βάλτε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπόλ και κλείστε το με το καπάκι. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και με ένα σκούπ βγάλτε μπάλες παγωτό. Σερβίρετε σε μπόλ ή  γυάλινο ποτήρι ή χωνάκια παγωτού και απολαύστε!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ