Γιατί οι επικίνδυνοι κακοποιοί της Βραζιλίας... πλέκουν;

5 Αυγούστου 2013

Αποτελεί μία από τις πιο περίεργες εικόνες. Σκληρό ύφος, σώμα γεμάτο τατουάζ  και δύο βελόνες πλεξίματος στο χέρι. Κι όμως, αυτή είναι η εικόνα κάποιων από  των πιο επικίνδυνων κακοποιών μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στη Βραζιλία. Δεν  πρόκειται για ένα νέο φονικό όπλο στα χέρια τους. Απλά, έμαθαν να πλέκουν.

Η ιδέα ανήκει στην Ρακέλ Γκιμαράες. Οταν η σχεδιάστρια μόδας διαπίστωσε πως  δεν μπορούσε να βρει πλέκτριες για τα ρούχα της πριν από μερικά χρόνια, εντόπισε  τη λύση σε μία από τις πιο επικίνδυνες φυλακές της χώρας.

Η ευρηματική σχεδιάστρια εκπαίδευσε 18 κρατούμενους, που βρίσκονταν στη  φυλακή για εγκλήματα που ποικίλαν από ένοπλη ληστεία έως φόνο. Εκείνη όμως τους  παρήχε τον τρόπο να κερδίσουν χρήματα, να μειώσουν την ποινή τους και να  περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους.

Το καλύτερο είναι πως τους έδωσε και τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να  αλλάξουν τη ζωή τους- αν το θελήσουν- όταν αποφυλακιστούν. Πέρα από το γεγονός  ότι συμμετέχουν στις δημιουργίες της εταιρίας που έχει πρωταγωνιστική θέση στην  υψηλή ραπτική στη Βραζιλία, έμαθαν και σχέδιο μόδας.

Πηγή:  www.iefimerida.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...