Το πιο νόστιμο και ight σνακ για την παραλία;

6 Αυγούστου 2013

Σάντουιτς με γαλοπούλα, ανθότυρο, ντομάτα και βασιλικό!

 

Γράφει η Κία Καραγιάννη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Προετοιμάστε από το σπίτι ένα θρεπτικό και νόστιμο σνακ για εσάς και την οικογένειά σας το οποίο θα σας χορτάσει και θα σας χαρίσει ενέργεια.  Μαζί με φρούτα ή κάποιον φρεσκοστυμμένο χυμό αποτελεί ιδανική επιλογή για την παραλία.

Για 6 τεμάχια θα χρειαστείτε:

  • 6 μικρά ψωμάκια ή 12 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
  • 4 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 4 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 1/3 φλιτζανιού ανθότυρο ή μοτσαρέλλα (περίπου 230-240 γρ) 
  • 6 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν άπαχο
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
  • Φύλλα βασιλικού κατά προτίμηση
  • Κάπαρη ή ελιές ψιλοκομμένες κατά προτίμηση

 

Τα βήματα:

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε καλά τη μουστάρδα με το ξύδι.  Με αυτό το μίγμα αλείφετε το εσωτερικό από το ψωμάκι.
  2. Προσθέτετε το ανθότυρο ή τη μοτσαρέλλα, τη γαλοπούλα ή το ζαμπόν, τη ντομάτα, τα φύλλα βασιλικού και την κάπαρη ή τις ψιλοκομμένες ελιές.
  3. Αν θέλετε, μπορείτε να ζεστάνετε ένα αντικολλητικό σκεύος, να το ψεκάσετε με λίγο ελαιόλαδο και να τοποθετήσετε το σάντουιτς για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά και 2-3’ από την άλλη.

Καλή όρεξη!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ