Σήμερα τρώμε κόκορα κοκκινιστό με πατάτες!

9 Αυγούστου 2013

Υλικά:

1 κόκορα 2 κιλών, κομμένο σε κομματάκια
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
1/2 ποτήρι του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμμένα
10-12 κρεμμυδάκια στιφάδου
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2-3 γαρίφαλα
1 δαφνόφυλλο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
8-10 ποτήρια νερό

Διαδικασία:

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κόκορα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα κρατάμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε στο τηγάνι το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε μετά από λίγο ρα ψιλοκομμένα ντοματάκια και την ντομάτα πελτέ διαλυμένη στο κρασί. Τα βράζουμε για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα πάνω από τον κόκκορα. Προσθέτουμε τα αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο, το γαρίφαλο και την κανέλα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου. Ο κόκορας θέλει για να βράσει 1 ώρα και 30 λεπτά.
30 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τις πατάτες, που τις έχουμε κόψει σε ομοιόμορφα κομμάτια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ