Η Νο1 δικαιολογία για σεξ καταρρίπτεται από αυτή την… αλήθεια

Κάθε άνδρας γνωρίζει πολύ καλά την απόλαυση που συνοδεύει τον οργασμό. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν τις βιολογικές διαδικασίες που πυροδοτεί ένας οργασμός καθώς και το πώς μπορεί να επηρεάσει το σώμα.

Ο οργασμός επιδρά στον εγκέφαλο όπως τα ναρκωτικά

Εγκεφαλική απεικόνιση που πραγματοποιήθηκε σε άνδρες τη χρονική στιγμή του οργασμού έδειξε ότι μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα χάρη στην κορύφωση. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς περιοχή στην οποία επιδρούν οι ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με τους Δανούς ερευνητές που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη.

Και οι άνδρες προσποιούνται οργασμό

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας έδειξε ότι το 28% των ανδρών (φοιτητές κολλεγίου) έχει προσποιηθεί οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ με τη σύντροφο. Για να το πετύχουν αυτό, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι φώναζαν δυνατά και στη συνέχεια έκρυψαν με μαεστρία το προφυλακτικό πριν το δει η σύντροφός τους.

Κάποιοι άνδρες δεν απολαμβάνουν τον οργασμό

«Σεξουαλική ανηδονία» ονομάζεται στην Ιατρική ο οργασμός που δε συνοδεύεται από σωματική απόλαυση. Είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο και μπορεί να αποτελεί παρενέργεια των καταθλιπτικών.

Η εγκυμοσύνη είναι πιθανή και χωρίς τον οργασμό

Κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών και του σεξ, οι περισσότεροι άνδρες εκκρίνουν τα προεκσπερματικά υγρά. Εργαστηριακές αναλύσεις δείχνουν ότι σε μεγάλο ποσοστό των ανδρών (41%) αυτά τα υγρά περιέχουν αρκετή ποσότητα σπέρματος. Για την ακρίβεια, σε μερικές περιπτώσεις εντοπίστηκαν μέχρι και 40 εκατομμύρια σπερματοζωάρια. Ένα μόνο σπερματοζωάριο είναι αρκετό για να γονιμοποιηθεί το ωάριο!

Ο οργασμός καταπολεμά τον πονοκέφαλο

Έτσι, καταρρίπτεται η πιο γνωστή δικαιολογία πολλών γυναικών. Μετά τον οργασμό, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι νευροδιαβιβαστές που ενισχύουν την καλή διάθεση. Παράλληλα, οι ενδορφίνες έχουν ισχυρή αναλγητική δράση κι έτσι καταπραΰνουν σε μεγάλο βαθμό τον πονοκέφαλο και την ημικρανία.

Ο οργασμός είναι πιο «αποτελεσματικός» όταν υπάρχει σύντροφος

Αρκετοί άνδρες απολαμβάνουν και μόνοι τους τον οργασμό, όμως έρευνες δείχνουν ότι ο οργανισμός λειτουργεί εντελώς διαφορετικά όταν υπάρχει… παρέα. Μετά την κορύφωση, το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη.

Στην ουσία, αυτή η ορμόνη μειώνει την ερωτική διέγερση για μια περίπου ώρα. Ερευνητές από τη Σκωτία διαπίστωσαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες απελευθερώνουν 400 φορές περισσότερη προλακτίνη μετά το σεξ σε σύγκριση με τον οργασμό που οφείλεται στην αυτοϊκανοποίηση.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι δείχνουν τα δάχτυλα του άνδρα για το πέος του;

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος για το πέος ενός άνδρα στην αρχή της εφηβείας;

Το μεγάλο πέος προκαλεί καλύτερο οργασμό στη γυναίκα;

Σχετικά άρθρα