Πώς φτιάχνουμε χταπόδι στιφάδο;

22 Ιουνίου 2017

Υλικά

2 κιλά χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι ελάχιστο
Πιπέρι
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
1 ποτήρι του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
1 κιλο κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
1 ποτήρι του νερύ ελαιόλαδο
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Σε βραστό νερό ζεματίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια. Ζεματισμένο κόβεται πολύ πιο εύκολα.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια στιφάδου, τα οποία και βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Μετά από λίγο βάζουμε το χταπόδι και, αφού το τσιγαρίσουμε λίγο στο λάδι, ρίχνουμε το κρασί, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ, μετά από λίγο προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και ψιλοκομμένα ντοματάκια.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και βράζουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
30 λεπτά αφότου αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια στιφάδου.

Δοκιμάστε επίσης:

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με σαλάτα και σάλτσα πορτοκαλιού


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ