Τα 6 πιο δυναμικά ζώδια που δεν καταλαβαίνουν από δυσκολίες

Πώς αντιμετωπίζουν τα ζώδια τις δυσάρεστες ανατροπές που έρχονται στη ζωή τους; Πόσο εύκολα προσαρμόζονται σε καταστάσεις ανεπιθύμητες αλλά αναπόφευκτες;

Κριός

Ο Κριός είναι ο τύπος ζωδίου που θέλει να προχωρά συνεχώς και δεν τον τρομάζουν οι αλλαγές. Μόνο που προτιμά να προέρχονται από εκείνον. Αλλά ακόμα κι αν αιφνιδιαστεί, εφόσον πρόκειται για κάτι που προκλήθηκε από… εξωτερικές δυνάμεις και όχι από τον ίδιο, θα αντιδράσει γρήγορα και αποτελεσματικά. Όποια και να είναι η καινούργια κατεύθυνση που αναγκάζεται να ακολουθήσει στη ζωή του (και η λέξη «αναγκάζομαι» τον ενοχλεί πάρα πολύ…), θα το δει σαν μια πρόκληση να βγει για άλλη μια φορά νικητής. Σαν ζήτημα τιμής! Αν κάποιους οι απροσδόκητες αλλαγές τους παίρνουν «από κάτω», ο Κριός σίγουρα δεν είναι από αυτούς.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος είναι σαν τις γάτες που, όπως και να πέσουν από ένα ύψος, θα προσγειωθούν πάντα στα τέσσερα πόδια τους. Μπορεί η ζωή να του ανατρέψει κάθε βεβαιότητα, αλλά δεν θα τον ρίξει κάτω. Άλλωστε, ό,τι δεν του χαλάει η ζωή, μπορεί κάλλιστα να το χαλάσει και μόνος του… Είναι συνηθισμένος σε αυτά. Διαθέτει ωστόσο μια αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα και μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν απτόητος και μάλιστα όχι μόνο μία και δύο φορές. Το επινοητικό μυαλό του θα βρει λύσεις να ξεπεράσει την κρίση. Όσο για τα αισθηματικά, δεν θα δυσκολευτεί να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του.

Λέων

Ο Λέων θα δεχτεί διπλό χτύπημα, αν η ζωή του πάρει μια δυσάρεστη τροπή. Γιατί δεν θα είναι μόνο η προσωπική του απώλεια, αλλά και το γεγονός ότι θα προκαλέσει τη λύπηση των άλλων! Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να δει πόσο ευάλωτος είναι στη συγκεκριμένη φάση. Κι αν έχει έναν επιπλέον λόγο να βγει γρήγορα από την κρίση, είναι ακριβώς αυτός, το να επανέλθει στην αγαπημένη του κατάσταση του δυνατού, του σπουδαίου, του αξιοζήλευτου. Δεν τον τρομάζουν καθόλου τα καινούργια ξεκινήματα, φτάνει, όπου και να βρίσκεται, να εξακολουθεί να φορά τον βασιλικό του μανδύα.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι γεννημένος μαχητής και ποτέ δεν χαλαρώνει την επαγρύπνησή του, τόσο ώστε να θεωρήσει τον κόσμο σαν ένα παραδεισένιο μέρος. Από αυτή την άποψη, οποιαδήποτε δυσάρεστη ανατροπή στη ζωή του αποκλείεται να τον αιφνιδιάσει. Για να μην πούμε ότι μπορεί και να την είχε υποψιαστεί… Όση ανασφάλεια και να του προκαλούν οι εξελίξεις, αφενός δεν πρόκειται να τη δείξει, αφετέρου δεν θα αφήσει να τον πτοήσει. Ο δυναμισμός και η εξυπνάδα του θα τον οδηγήσουν σε μια πορεία με καλά αποτελέσματα, ενώ η γοητεία του θα βοηθήσει να ξεπεράσει γρήγορα την όποια ερωτική του απογοήτευση.

Τοξότης

Για τον Τοξότη, το ρητό «όταν ο Θεός κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο» δεν είναι απλώς ένα ευφυολόγημα, αλλά μια αληθινή φιλοσοφία. Είναι ο τύπος που θα θεωρήσει την κρίση σαν ευλογία και την ανατροπή στη ζωή του σαν ένα μήνυμα ότι μπορεί επιτέλους να κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι εκείνος που, αν απολυθεί, θα ξεκινήσει καλλιέργειες βοτάνων που θα εξάγονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Κι αν χωρίσει, θα βρει την αισθηματική ευδαιμονία πλάι σε ένα ταίρι πολύ υψηλότερων προδιαγραφών, από εκείνο που τον εγκατέλειψε. Και όλα θα οφείλονται στη θετική του στάση και στην τόλμη του.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος συχνά έχει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να αποκόβεται συναισθηματικά από καταστάσεις που μπορεί να τον πληγώσουν και δεν θα καθίσει να θρηνεί για πολύ, πάνω από τα συντρίμμια της παλιάς του ζωής. Θα κινητοποιήσει τις εσωτερικές του άμυνες και θα στρέψει την προσοχή και τις δυνάμεις του στο πώς θα αποκαταστήσει αυτό το κενό που προέκυψε στη ζωή του. Είναι αρκετά επινοητικός, ώστε να ανακαλύψει δικές του διόδους διαφυγής από τη δύσκολη κατάσταση και να δημιουργήσει καλές προοπτικές για τη συνέχεια. Είναι ικανός να ξεπερνά τις κρίσεις, φτάνει να μην κρατά μέσα του συναισθηματικά απωθημένα.

Πηγή: www.astrologos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα ζώδια και τα λάθη στο φλερτ: Πού χαλάει η… δουλειά;

Λογική ή Συναίσθημα; Πώς λειτουργούν στον Έρωτα τα Ζώδια;

Έρωτας ή καριέρα: Ποια προτεραιότητα δίνουν τα ζώδια

Τρία πράγματα που κάνουν τα ζώδια να περνούν ωραία!

Ποια ζώδια κουτσομπολεύουν και τα βγάζουν όλα στη φόρα;

Σχετικά άρθρα