Αυτοπεποίθηση: Συμβουλές για το πώς να πιστέψεις στον εαυτό σου

Νιώθω πολύ άσχημα και έχω χάσει την αυτοπεποίθηση μου. Έχω ανασφάλειες αν και πάντα ήμουν πολύ χαρούμενη. Τώρα πολλοί φίλοι μου μού είχαν κάνει άσχημα πράγματα και με πούλησαν.

Ο πρώην μου μού είχε πει ένα ψέμα πολύ χαζό αλλά ψέμα. Είμαι με ένα παιδί ενάμιση χρόνο και είναι πολύ καλός και πάντα με ενθαρρύνει. Το θέμα είναι ότι κάθε άλλη κοπέλα πλέον τη θεωρώ καλύτερη.

Θέλω να έχω ξανά αυτοπεποίθηση

Πιο παλιά δεν με ένοιαζε τίποτα και πατούσα στα πόδια μου. Δεν ανοίγομαι πλέον και δεν κάνω παρέες. Εμένα όμως αυτό δεν μου αρέσει αυτό. Θέλω να έχω φίλους, να περνάω καλά.

Στη σχολή που πάω, τι κάνω χωρίς παρέες; Θέλω να έχω ξανά αυτοπεποίθηση και να είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου. Να είμαι ξανά όπως πριν.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος και Οικογενειακή Θεραπεύτρια Λητώ Κατάκη

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι στατικό που χάνεις ή κερδίζεις. Είναι η δυνατότητα να δίνεις απαντήσεις στις αρνητικές σου σκέψεις και να παρηγορείς τον εαυτό σου για τις δυσκολίες της ζωής.

Μπαίνεις στην ενήλικη φάση της ζωής σου και καλείσαι να πάρεις όλο και περισσότερο πάνω σου την ευθύνη του να φροντίσεις τον εαυτό σου τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Να αποκτήσεις τη ΔΙΚΗ σου φωνή ενθάρρυνσης.

Μόνο έτσι θα σταθείς στα πόδια σου

Γιατί έτσι, παρηγορώντας και εμψυχώνοντας τον εαυτό σου, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις και τα αναπόφευκτα λάθη, τα δικά σου αλλά και των άλλων.

Μόνο έτσι θα μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου σταθερά, χωρίς να γκρεμοτσακίζεσαι κάθε φορά που τα πράγματα δεν είναι τέλεια, χωρίς να εκσφενδονίζεσαι από το «είμαι χαρούμενη, κοινωνική, δυνατή, με αυτοπεποίθηση» στο «είμαι ένα τίποτα, χωρίς αυτοπεποίθηση, όλες οι άλλες είναι καλύτερες».

Μόνο αν αντιληφθείς τον εαυτό σου ως ΟΛΑ αυτά, ως έναν φυσιολογικό άνθρωπο που άλλες στιγμές νιώθει δυνατός και χαρούμενος και άλλες ευάλωτος και αδύναμος.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κέρδισε αυτοπεποίθηση με μια άσκηση: Θέλει μόλις 3 λεπτά την ημέρα!

Αυτοπεποίθηση: Τα 5 βήματα για να σταθείς στα πόδια σου!

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Σχετικά άρθρα