Μαύρα στίγματα στα μάτια ή αλλιώς υαλουριδικές πυκνώσεις

13 Αυγούστου 2013

Αναγνώστρια μας ρωτά : Τον τελευταίο 1,5 μήνα έχω συνεχώς μαύρα στίγματα στα μάτια που με ενοχλούν πολύ. Είμαι 48 ετών και μέχρι πριν από 3-4 χρόνια είχα άριστη όραση ενώ τώρα έχω πρεσβυωπία. Τα στίγματα αυτά τι μπορεί να είναι;

 

Απαντά η Οφθαλμίατρος Τένια Βουδούρη

Τα στίγματα αυτά είναι μάλλον υαλουριδικές πυκνώσεις αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά χωρίς να εξεταστεί η ασθενής γιατί μπορεί να υποκρύπτονται και άλλα πράγματα . Η ασθενής πρέπει να εξεταστεί οπωσδήποτε από οφθαλμίατρο.

 Οι υαλουριδικές πυκνώσεις εμφανίζονται σε όλους τους ανθρώπους μεγαλώνοντας, είναι μια φυσιολογική διαδικασία γήρανσης και ξεκινάει από την ηλικία των 18 χρόνων.. Αν πάμε στην θάλασσα ή στο βουνό που έχει μεγάλη αντανάκλαση μπορούμε να δούμε άπειρα μαύρα στίγματα. Με την εξέταση ο γιατρός θα κρίνει αν υπάρχει κάτι παραπάνω, αν χρειάζεται  να κάνει  laser καθώς και να δει συγχρόνως  την αρτηριακή της πίεση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο γιατρός θα κρίνει τι πρέπει να κάνει η ασθενής και εκείνος θα την καθοδηγήσει. Οι υαλουριδικές πυκνώσεις δεν θεραπεύονται, δεν μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνισή τους καθώς είναι μια φυσιολογική διαδικασία γήρανσης.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ