Μακαρονάδα του ψαρά

<p>Η μακαρονάδα με θαλασσινά είναι το καλύτερο πιάτο των διακοπών. Μύδια, γαρίδες και ότι άλλο σε θαλασσινά σας αρέσει μπορείτε να το προσθέσετε. Ένα πιάτο για μικρούς και μεγάλους!</p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>200 γρ. καλαμάρι ψιλοκομμένο</p>
<p>200 γρ. σουπιά ή χταπόδι ψιλοκομμένο</p>
<p>200 γρ. μύδια καθαρισμένα</p>
<p>10-12 μύδια με το κέλυφος</p>
<p>2 πιπεροτσίνια (μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές) </p>
<p>1 δαφνόφυλλο</p>
<p>αλάτι </p>
<p>πιπέρι κόκκινο</p>
<p>15 κομμάτια μέτριες γαρίδες καθαρισμένες </p>
<p>10-12 κυδώνια (αν βρούμε)</p>
<p>3-4 σκελίδες σκόρδο</p>
<p>1 κρεμμύδι μεγάλο </p>
<p>2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο</p>
<p>1/3 ποτηριού του νερού κονιάκ</p>
<p>2 ποτήρια του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα</p>
<p>ή 800 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες</p>
<p>λίγος μαϊντανός</p>
<p>700 γρ. μακαρόνια (ό,τι μακαρόνια μας αρέσουν)</p>
<p>3-4 ποτήρια νερό</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι. Μετά από λίγο βάζουμε το καλαμάρι με τη σουπιά ή το χταπόδι με τα πιπεροτσίνια να τσιγαριστούν και αυτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πιει τα νερά της. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λίγο το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 40-45 λεπτά περίπου. 10-12 λεπτά πριν σβήσουμε την σάλτσα προσθέτουμε όλα τα μύδια και 5-6 πριν από το τέλος τις γαρίδες και τα κυδώνια. Η σάλτσα να μην γίνει πολύ στεγνή, γιατί θα πέσουν μέσα τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια, που πρέπει να κρατάνε αρκετά, γιατί, αφού τα σουρώσουμε, θα τα ρίξουμε στη σάλτσα θαλασσινών, οπότε τραβάνε ζουμί. Τα σερβίρουμε ζεστά σε μια μεγάλη πιατέλα και τα γαρνίρουμε με μερικά μύδια με το κέλυφος και μερικά κυδώνια από την σάλτσα. Στο τέλος, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.  </p>

Σχετικά άρθρα