Πανακότα με γιαούρτι και σάλτσα βύσσινο

14 Αυγούστου 2013

Σας προτείνουμε πανακότα με γιαούρτι και σάλτσα βύσσινο. Ένα ελαφρύ, δροσερό και γευστικό γλυκό για τις διακοπές σας. 

 

Υλικά

1/4 φλιτζανιού γάλα

2 1/2 κ. γλυκού άγευστη ζελατίνα σκόνη

1 1/4 φλιτζανιού φρέσκια κρέμα γάλακτος

1/2-2/3 φλιτζανιού ζάχαρη 

2 φλιτζάνια αγελαδινό γιαούρτι

1 κ. γλυκού ξύσμα λεμόνι ή vanilla extra (υγρή βανίλια) 

 

Για την σάλτσα βύσσινο

1 φλιτζάνι βύσσινο γλυκό 

3-4 κ. σούπας λικέρ κεράσι 

φρέσκα φρούτα για το στόλισμα (φράουλες, ακτινίδια) 

 

Εκτέλεση

Σε γαβάθα βάλτε το γάλα και πασπαλίστε πάνω τη ζελατίνα. Αφήστε να μείνει 5-10 λεπτά. Σε μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε την κρέμα με την ζάχαρη (περισσότερη η λιγότερη ανάλογα με το γούστο σας), ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Μην την βράσετε. Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε το μείγμα της ζελατίνας με το γάλα, και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε το γιαούρτι και το ξύσμα ή τη βανίλια. Αδειάστε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια, σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να μείνουν στο ψυγείο για μια νύχτα.  Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και 2-3 μέρες πριν τα σερβίρετε. 

Φτιάξτε την σάλτσα λιώνοντας στο μπλέντερ το γλυκό βύσσινο και σιγοβράζοντάς το μερικά λεπτά για να δέσει. Μόλις κατεβάσετε από την φωτιά, προσθέστε και όσο λικέρ θέλετε και αφήστε να κρυώσει καλά. Για να βγάλετε την πανακότα από τα φορμάκια, περάστε γύρω γύρω από τα τοιχώματα τη λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού, βυθίστε για 2 μόνο δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό το κάθε φορμάκι και αναποδογυρίστε σε πιατάκια. Περιχύστε με τη σάλτσα και στολίστε με φρούτα. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace