Ριζότο με σαφράν και δεντρολίβανο

16 Αυγούστου 2013

Σας προτείνουμε ένα ιδιαίτερο μεσημεριανό, ριζότο με σαφράν και δεντρολίβανο. Ένα πολύ αρωματικό και γευστικό πιάτο. 

 

Υλικά (Μερίδες 6)

  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ωμό άγριο ρύζι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φακελάκι σαφράν (για 6 μερίδες)
  • 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κούπα ωμός αρακάς και καλαμπόκι
  • Αλάτι
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε το καλαμπόκι και τον αρακά σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά. Εν συνεχεία στο ίδιο σκεύος ρίξτε το ρύζι και το νερό.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στο αντικολλητικό σκεύος και μειώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το ριζότο να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ