Φυσική διατροφή : Συμβουλές για ένα σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής

16 Αυγούστου 2013

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και διατροφής για να βελτιώσουν την γενική εικόνα της υγείας τους αλλά και  για πρόσθετα οφέλη όπως η απώλεια βάρους και η αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Είναι επίσης ένας τρόπος ρύθμισης της χοληστερόλης, μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς και άλλα πολλά . Με τη φυσική διατροφή καταναλώνετε τα τρόφιμα στην  πιο φυσική τους κατάσταση όταν αυτά περιέχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Η φυσική διατροφή δεν αποτελεί  δίαιτα αλλά τρόπο ζωής . Σας παρουσιάζουμε ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές που μπορείτε να ακολουθήσετε :

Καταναλώστε άφθονο νερό

Το θέμα είναι να πίνουμε άφθονο νερό, επειδή το νερό βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών ουσιών σε όλο το σώμα μας. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι καλό είναι να μην πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό.

Τρώτε αρκετά μικρά γεύματα

Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε αρκετές φορές την ημέρα, συνιστάται από τους ειδικούς να καταναλώνετε 4-6 μικρά γεύματα και 2-3 γεύματα με μικρά σνακ. Τα γεύματα μπορούν να είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, φρούτα και λαχανικά  καθώς και σύνθετους υδατάνθρακες για να γίνεται η καύση των θερμίδων αποτελεσματικά .

Προσέξτε τα χημικά προϊόντα

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς  είναι πλούσια σε συντηρητικά, ζάχαρη και λιπαρά. Μπορείτε να αναζητήσετε βιολογικά προϊόντα αποφεύγοντας τα τρόφιμα που καλλιεργούνται με ορμόνες και χημικές ουσίες.

Φάτε φυσικά, ολόκληρα τα τρόφιμα

Καταναλώστε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας, υγιείς πρωτεΐνες, και δημητριακά ολικής αλέσης. Να βλέπετε πάντοτε τις ετικέτες των τροφίμων που προμηθεύεστε ώστε να επιλέγετε αυτά που είναι ελάχιστα επεξεργασμένα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Σε γενικές γραμμές, τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν περισσότερες χημικές ουσίες και λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

Αποφύγετε το υπερβολικό μαγείρεμα

Τα μαγειρευτά φαγητά είναι προτιμότερο να τα τρώτε ψητά (στον ατμό) ή ελαφρώς σωταρισμένα.

Συμπληρωματικές κατευθυντήριες γραμμές

Τέλος, εδώ σας δίνουμε ορισμένες συμβουλές για ένα σωστό και υγιεινό τρόπο διατροφής:

• Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ  

• Περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης

• Αγοράζετε προϊόντα  εποχής  που καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο.

• Τρώτε ποικιλία τροφών. Στόχος  τα πολύχρωμα λαχανικά

• Τρώτε αργά. Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να απολαύσετε το γεύμα σας


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
γιαν***** ****
18:06 Πέμπτη 22/08/2013
Λόγω προβλήματος τγείας που αντιμετώπισα μπήκα αναγκαστικά στην εμμηνόπαυση είμαι 47 ετών και ως εκ τούτου πήρα πολλά κιλά Έχασα πάνω από δέκα και χρειάζονται άλλα δέκα Μπορείτε να μου υποδείξετε μία ενδεδειγμένη για την περίπτωσή μου δίαιτα Περπατάω κάθε μέρα και πίνω πολύ νερό Eyxaristv
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ