Ουλές και σημάδια ακμής : Αντιμετωπίστε τα

19 Αυγούστου 2013

 

Αναγνώστρια μας ρωτά :Είχα ακμή και τώρα έχω αρκετά σημάδια και ουλές.Σκέφτομαι να κάνω λέιζερ.Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο έχει αποτέλεσμα,αν το λέιζερ είναι ακίνδυνο και πόσο περίπου θα κοστίσει.              

Απαντά ο Ανδρέας Κατσάμπας, ομότιμος καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

 

Ανάλογα με το βάθος και τον αριθμό των ουλών εξαρτάται και το είδος του laser. Το laser του διοξειδίου του άνθρακα είναι επεμβατικό και ο ασθενής πρέπει να μείνει εκτός δραστηριότητας για 7-8 ημέρες . Το δεύτερο laser είναι το Fraxel, το οποίο είναι πολύ λιγότερο επεμβατικό και ο ασθενής δεν χρειάζεται να μείνει καμία μέρα εκτός δραστηριότητας. Κανένα από τα δύο lasers δεν μπορούν να γίνουν το  καλοκαίρι αλλά από το Σεπτέμβρη και μετά μπορείτε να ξεκινήσετε. Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών, μπορεί να χρειαστεί 1-2 ή 5 συνεδρίες. Δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα το κόστος της θεραπείας με laser γιατί δεν έχουμε εικόνα του ασθενούς (ουλές και έκταση που πιάνουν στο πρόσωπο).

Το laser μονοξειδίου του άνθρακα είναι επεμβατικό και κάνει μια μεγάλη πληγή στο πρόσωπο η οποία χρειάζεται 7-8 μέρες να κλείσει ενώ το fraxel είναι μη επεμβατικό δεν θίγει την επιδερμίδα, πάει στο βάθος, κάνει ανάπλαση και χρειάζεται 3-4 επαναλήψεις ανά μήνα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ