Ασβέστιο : Τι πρέπει να τρώτε όσοι δεν πίνετε γάλα

<p>Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το ασβέστιο είναι το δομικό στοιχείο για ένα υγιές  σώμα με γερά οστά. Πολλοί άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι καμία άλλη πηγή ασβεστίου δεν είναι τόσο απαραίτητη όσο το γάλα.</p>
<p>Νέα έρευνα δείχνει ότι το γάλα από μόνο του δεν είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου, και στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές άλλες πηγές που είναι πολύ πιο αποτελεσματικές .</p>
<p><strong>Πράσινα λαχανικά</strong></p>
<p>Λαχανικά όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, είναι μεγάλες πηγές ασβεστίου. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν υψηλότερα επίπεδα  ασβεστίου από αυτά που περιέχει το γάλα. Τα λαχανικά αυτά μπορείτε να τα καταναλώνετε τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα ώστε να πάρετε το ασβέστιο που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Επίσης ένα milkshake πλούσιο σε ασβέστιο μπορεί να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας..</p>
<p><strong>Τυρί μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά</strong></p>
<p>Η μοτσαρέλα αποτελεί μεγάλη πηγή ασβεστίου, και μόνο μία μερίδα τυρί περιέχει το 92% της ημερήσιας πρόσληψης . Από το πρωινό μέχρι το μεσημεριανό και βραδινό η μοτσαρέλα αποτελεί  (λόγω των υψηλών επιπέδων ασβεστίου που περιέχει), ένα τυρί που μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή.</p>
<p><strong>Αμύγδαλα</strong></p>
<p>Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Όταν καταναλώνετε αμύγδαλα, εκτός από το ασβέστιο, παίρνετε και πολλά άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Είναι θρεπτικότερα όταν καταναλώνονται στην ακατέργαστη μορφή τους και μπορείτε να τα καταναλώσετε μαζί με γάλα, μέλι  ή γιαούρτι..</p>
<p><strong>Κονσέρβες ψαριών</strong></p>
<p>Οι κονσέρβες ψαριών είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Δεν έχει σημασία το είδος των ψαριών που θα επιλέξετε, εφ 'όσον είναι σε κονσερβοποιημένη μορφή. Ο σολομός έχει το υψηλότερο επίπεδο  ασβεστίου, ενώ οι γαρίδες περιέχουν το χαμηλότερο ποσό ασβεστίου.</p>
<p>Μελέτες έχουν δείξει ότι το σώμα σας είναι σε θέση να αφομοιώσει το ασβέστιο των παραπάνω τροφών πολύ καλύτερα από ό τι το ασβέστιο που περιέχει το γάλα. Αν πίνετε μόνο γάλα μπορεί να υποφέρετε  από τις επιπτώσεις των χαμηλών επιπέδων ασβεστίου. Αυτές περιλαμβάνουν εύθραυστα οστά, εύθραυστα μαλλιά, ακόμη και συναισθηματικές επιπτώσεις, όπως άγχος και κατάθλιψη.</p>

Σχετικά άρθρα