Πως να φτάξετε την κλασσική κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα

20 Αυγούστου 2013

Σήμερα σας προτείνουμε μια καθαρά κεφαλλονίτικη συνταγή. Μια εύκολη και γρήγορη κρεατόπιτα που θα αρέσει σε όλους! Δοκιμάστε την!

Υλικά:

2.800γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο κομματάκια
2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο, για πιλάφι
2 κρεμμύδια μέτρια 5-6 σκελίδες σκόρδο
Λίγος φρέσκος δυόσμος
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Λίγος φρέσκος μάραθος ή άνηθος
Λίγος φρέσκος μαϊντανός
Φύλλο για πίτα, νερό

Διαδικασία:

Τα φρέσκα χορταρικά δίνουν μια καταπληκτική γεύση. Αν δεν μπορούμε να βρούμε φρέσκα, χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα ξερά, μόνο που αντί για ξερή ρίγανη βάζουμε ξερό βασιλικό.
Τα υλικά είναι για ταψι 40x35 εκ.
Τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο, ψιλοκομμένα και το κρέας. Τα σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό και τα χορταρικά. Βράζουμε το κρέας για 2 ώρες. Εξαρτάται από το κρέας. Υπολογίζουμε να μείνει λίγο ζουμί. Ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά.
Σε λαδωμένο ταψι στρώνουμε το ένα φύλλο που έχουμε ανοίξει και βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα όλα με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Είναι ένα καταπληκτικό φαγητό που αρέσει σε όλους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ