Κρέμα καραμελέ

<p><strong></strong>Σήμερα σας προτείνουμε ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό! Δοκιμάστε να φτιάξετε κρέμα καραμελέ!</p>
<p><strong>Υλικά:</strong><br /><br />Για την κρέμα<br /><br />4 κουτιά γάλα εβαπορέ<br />4 κουτιά από γάλα εβαπορέ, νερό<br />Χυμός 1 πορτοκαλιού<br />1 φλούδα πορτοκαλιού<br />1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια<br />1/2 κιλό ζάχαρη<br />20 αβγά<br /><br />Για την καραμέλα<br /><br />1/2 κιλό ζάχαρη<br />1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό<br />Χυμός 1/2 λεμονιού<br /><br /><strong>Διαδικασία:</strong><br /><br />Για την καραμέλα<br /><br />Σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα και τα καίμε όσο θέλουμε. Αν θέλουμε να δούμε τι χρώμα έχει πάρει, βάζουμε λ’ιγη καραμέλα σε ένα πιατελάκι.<br /><br />Για την κρέμα<br /><br />Χτυπάμε τα αβγά μόνα τους στο μίξερ, στο πολύ σιγανό και για πολύ λίγο. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη φλούδα πορτοκαλιού, την οποία στη συνέχεια πετάμε. Να μην βράσει το μείγμα. Βγάζουμε το γάλα από τη φωτιά και από σουρωτήρι ψιλό ρίχνουμε τα αβγά ενώ ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την καραμέλα σε φορμάκια όσο είναι ζεστή ή τη βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα. Αφού κρυώσει λίγο η καραμέλα, ρίχνουμε την κρέμα.<br />Τα φορμάκια ή τη μεγάλη φόρμα τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει κρύο νερό, περίπου 2 δάχτυλα.<br />Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς, και όταν βάλουμε τις κρέμες, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα. Όταν βάλουμε το μαχαίρι και βγεί στεγνό, τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμες. Αυτή η συνταγή βγάζει 30 φορμάκια καραμελέ.<br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα