Γνωρίστε τη φυλή Μashco-Piro που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το κόσμο

21 Αυγούστου 2013

Μπορεί να μην έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά αφού η απομονωμένη φυλή Mashco-Piro που ζει στο Περού, προσπάθησε για δεύτερη φορά να έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο ζητώντας μπανάνες, σχοινιά και μαχαίρια. Ωστόσο η προσπάθεια αποθαρρύνθηκε εξαιτίας του ποταμού Fenamad που μεσολαβούσε.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα και το βίντεο δημοσιεύτηκε στην Associated Press καταγράφοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και των δυο φίλων, με τόξα και βέλη. Στο βίντεο μάλιστα καταγράφεται και μια στιγμή έντασης, όπου ένας άντρας λυγίζει το τόξο του, έτοιμος να ρίξει.

Η φυλή Mashco-Piro έχει πιθανή καταγωγή από μία ομάδα που είχε δεχθεί επίθεση και μετακινήθηκε το 1894, όταν ο βαρώνος του καουτσούκ, Carlos Fermin Fitzcarrald καταπάτησε τα αρχέγονα εδάφη τους.

Πολλές ιεραποστολικές ομάδες, περιπετειώδεις τουρίστες και ατρόμητοι ιθαγενείς έχουν προσπαθήσει να πλησιάσουν τη φυλή Mashco-Piro εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, ενώ ενδέχεται ότι τους έχουν επιτεθεί και παράνομοι υλοτόμοι. Γι αυτό το λόγο το Υπουργείο αρμόδιο για θέματα των Ινδιάνων σχεδιάζει να εγκαταστήσουν εκεί φρουρά ώστε να κρατήσουν μακριά τη φυλή από τους επισκέπτες.

Τα μέλη της φυλής υπολογίζονται στα 110-150 και σύμφωνα με ένα νόμο στο Περού, απαγορεύεται η φυσική επαφή με κάποια από τις 15 φυλές που ζουν στις ζούγκλες ανατολικά των Άνδεων κυρίως για την προστασία τους, αφού το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στα μικρόβια που μεταφέρουν άλλοι άνθρωποι.

 
 

 


Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...