Oι 5 ενδείξεις ότι είναι έτοιμο να βγάλει τη πάνα

21 Αυγούστου 2013

Τα περισσότερα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για την τουαλέτα ανάμεσα στην ηλικία των 2 και των 3 χρόνων. Πώς θα καταλάβετε όμως ότι είναι πραγματικά έτοιμο;

Είναι καιρός να κάνετε μια προσπάθεια να το εκπαιδεύσετε να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα, αν το παιδί σας δείχνει δύο ή περισσότερα από τα παρακάτω σημάδια: 

1. Δείχνει ενδιαφέρον όταν σας παρακολουθεί να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα. Σας κάνει ερωτήσεις και προτείνει να σας βοηθήσει, π.χ. τραβώντας το καζανάκι. 

2. Αισθάνεται άβολα, όταν η πάνα του είναι λερωμένη και σας ζητάει να του το αλλάξετε αμέσως, όταν κάνει τσίσα ή κακά. 

3. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάει από το βραδινό ύπνο και η πάνα του έχει παραμείνει στεγνή, ενώ τις περισσότερες φορές παραμένει στεγνό στη διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου. 

4. Σας ενημερώνει λίγο πριν αρχίσει να κάνει τα τσίσα ή τα κακά του ή ακόμα και σας ζητάει μόνο του να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. 

5. Οι βασικές σωματικές λειτουργίες του έχουν μπει σε ένα σχετικό πρόγραμμα και κάνει τα κακά του σε σταθερές, προβλέψιμες ώρες. 


Ξέρατε ότι...
- Τα κορίτσια συνήθως δείχνουν ενδιαφέρον στο να χρησιμοποιήσουν μόνα τους την τουαλέτα στους 21 μήνες, ενώ τα αγόρια στους 25 μήνες. 

- Η παραμονή στον παιδικό σταθμό ή η επαγγελματική απασχόληση της μητέρας δεν φαίνεται να έχει κάποιο  αντίκτυπο στην εκπαίδευση των παιδιών στο να πηγαίνουν χωρίς βοήθεια στην τουαλέτα. 

- Τα παιδιά που εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν την τουαλέτα μπορεί να προχωρήσουν εύκολα από το ένα στάδιο στο άλλο (π.χ. να κάνουν πρώτα τσίσα στο γιογιό, μετά κακά, μετά να μένουν στεγνά όλη νύχτα κ.λπ.) ή μπορεί να κολλήσουν σ’ ένα στάδιο για μήνες. Και οι δύο περιπτώσεις πάντως είναι φυσιολογικές. 

- Το ξύλο ή η τιμωρία των παιδιών μετά από «ατυχήματα» δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος για την εκπαίδευση στην τουαλέτα. 
*Πηγή: Ιατρικό Κολέγιο του Ουϊσκόνσιν, Μιλκιγουόκι, Η.Π.Α..


Πηγή: www.imommy.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Χρύσ***** ****
13:41 Δευτέρα 16/09/2013
Γεια σας Είμαι μαμα ενός αγοριού 33 μηνών και θα ήθελα τη γνώμη σας αν ειναι δυνατόν στο εξής θέμα Ο γιος μου ξεκίνησε σχεδόν ξαφνικά και από μόνος του δεν είχε καμία πίεση από εμάς τους γονείς να πηγαίνει στη τουαλέτα δε ξεκίνησε με γιο γιο καθόλου όπου έχουμε βάλει το παιδικό βοηθητικό καθίσματακι για να κάνει τα τσισα και τα κακά του επίσης Δεν ήθελε πλέον να φοράει πάνες και μάλιστα έμενε στεγνος και όλο το βράδυ Μέχρι που δυο φορές ξύπνησε κιόλας μέσα στη νύχτα για να παει τουαλέτα Αυτό όλο κράτησε μιάμιση εβδομάδα και τώρα εντελώς ξαφνικά αρνείται να κάτσει στη λεκάνη και δείχνει σα να φοβάται Ομως δε θέλει να τα κάνει και επάνω του παρόλο που του ξανά βάλαμε τη πανα με συνέπεια να τα κρατάει για ώρα και να τρέχει πάνω κάτω πανικόβλητος να κλαίει και να φωνάζει Ζητάει να παει στη τουαλέτα και μόλις μπει θέλει να βγει αμέσως Στο τέλος τα κάνει επάνω του Του εξήγησα πως δε με απασχολεί αν θα τα κάνει στη τουαλέτα ή στη πανα αρκεί να μη τα κρατάει και ότι δεν ειναι κακό ή ντροπή να μη θέλει να χρησιμοποιήσει τη λεκάνη για την ώρα Θέλω όμως να καταλάβω γιατί ξαφνικά και χωρίς εμφανή λόγο άλλαξε συμπεριφορά Να προσθέσω ακόμα πως και στον παιδικό που παει τους ζητούσε να τον πανε τουαλέτα και πήγαινε μια χαρά χωρίς πρόβλημα Σκέφτομαι μήπως τον τρομάζει το γεγονός πως μεγαλώνει και κανει ένα είδος πισωγυρίσματος στη βρεφική ηλικία ή τελικά έχει αποκτήσει κάποια φοβία ξαφνικα με τη τουαλέτα Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με κατατοπισετε σχετικά Ευχαριστω πολύ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...