θα αποφυλακιστεί ο Μουμπάρακ

21 Αυγούστου 2013

Ένα δικαστήριο της Αιγύπτου έδωσε σήμερα εντολή να απελευθερωθεί υπό όρους ο πρώην πρόεδρος της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, όπως δήλωσαν μια δικαστική πηγή και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να βγει από τη φυλακή ακόμα και μέσα στην ημέρα, αφού δεν υπάρχουν πλέον νομικά βάσιμοι λόγοι για να παρατείνεται η κράτησή του.

Ωστόσο, ο συνήγορος του Μουμπάρακ είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είχε ανατραπεί το 2011 μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του, ενδέχεται να απελευθερωθεί και αύριο Πέμπτη.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ είναι κατηγορούμενος σε μια επαναληπτική δίκη για τους θανάτους διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του, που τελικά οδήγησε στην πτώση του. Όμως είχε ήδη εκτίσει την μέγιστη διάρκεια προφυλάκισής του πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.
Πέρυσι, ο Μουμπάρακ είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο, εφετείο έκανε αποδεκτή την προσφυγή του νωρίτερα φέτος και έδωσε εντολή να γίνει επαναληπτική δίκη.

Ο συνήγορος του πρώην προέδρου Μουμπάρακ, ο Φαρίντ ελ Ντιμπ, δήλωσε, κατά την έξοδό του από τη φυλακή του Καΐρου όπου συνεδρίασε το δικαστήριο, ότι «το δικαστήριο αποφάσισε να απελευθερωθεί», κι ερωτηθείς πότε μπορεί να γίνει αυτό, απάντησε: «ίσως αύριο».

Πηγή: www.real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Philip Sidney
Η Σκέψη της ημέρας
Philip Sidney
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....